Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
axo_ogi - напреднал
ELEMENTAL,
Пропуснах да напиша че бих поръчал електроника за 5 оси.
RosBos - напреднал
stoyan nikolov написа:
Колеги, някой знае ли това дали може да се използва за второ LPT?
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.27180
Това за какво ти трябва? Защото е принтерска букса и незнам как ще я вържеш към контролер. Но дори да е за нещо друго тези кабели сработват на някой устройства но на повечето не. И мен ме интересува кабелен преход за да свържа контролера на лаптоп и ако някои има опит с това нека да сподели.
Иначе това е буксата за връзка с контролера http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.10118
Аз си купих такъв кабел от BG, кутията е 1 към 1, но платката вътре няма нищо общо и няма CD. Прикачвам снимка на кабела за сравнение със кабела от dealextreme.
Още нямам захранване и не съм го пробвал, но нямам големи надежди.

Прикачен файл

cabel.zip
(104.72 KиБ) Свален 206 пъти
RosBos - напреднал
Само да отбележа, че кабела които представих по горе, както се очакваше не работи поне за управление на контролера за друго не съм го пробвал.
И да се извиня на stoyan nikolov. Не видях ,че кабела които си дал е с две букси, но въпреки това за тези кабелчета е хубаво да се пробват на място в магазина, че рядко сработват, а от Китай това трудно ще стане.
STEPER - специалист
Здравейте,
Наскоро си взех мотор за рутера - 1050 ватовия модел на KRESS.
MACH 3,пък и други CNC програми позволяват директно управление на шпиндела през LPT порта. Въпроса ми е:
Как трябва да се постъпи и какъв контролер е необходим за да се свърже шпиндела към РС-то за да се реализира тази функция? :?
Ще бъда благодарен за всеки отговор,съвети и насоки.
Поздрави
velsi - Почетен майстор
Не си уточнил какво разбираш под "управление". Ако става дума за спиране и пускане досатъчно е да конфугурираш съответния пин в програмата и чрез едно реле да подаваш напрежение на шпиндела. Ако искаш да постигнеш регулиране на оборотите трябва да се помисли повече, защото не всички шпиндели позволяват това.
STEPER - специалист
ОК,velsi
Това със спирането и пускането на двигателя е ясно.
Идеята ми е за регулиране оборотите на двигателя.Както всички колекторни двигатели за променлив ток,
така и и този разполага с вграден ръчен /предполагам ШИМ / регулатор за оборотите.
velsi - Почетен майстор
STEPER написа:
...този разполага с вграден ръчен /предполагам ШИМ / регулатор за оборотите.
Много добре направен при това. Със следене на оборотите и обратна връзка (ползвам 850 ватовия модел). Не ми е съвсем ясно как да стане връзката с компютъра, но и не виждам особен смисъл да замениш потенциометъра на машината с някаква икона на екрана. Какво ще спечелиш от това?
STEPER - специалист
Не,Не,
Няма да го заменям с икона на екрана.
В Mach 3 си има функция за PWM /Pulsweitenmodulation - широчинно импулсна модулация /.
Не съм още много наясно с настройките на Mach-а, но идеята ме интересува.
dangelov - напреднал
Здравейте! Поздравления за хубавия форум! Браво на всички за ентусиазма и хъса да съзидавате! Аз също съм поел по тази пътека- да си направя рутерче. За съжаление имам много малко свободно време и всичко ще се разтегли във времето.
На въпроса на STEPER- тези шпиндели не са предвидени да им се управляват оборотите дистанционно. Необходим е драйвер, който да регулира захранващото напрежение.
dangelov - напреднал
тук попаднах на нещо интересно по въпроса, но още не съм го разгледал в подробности.
http://www.allegromicro.com/en/Products ... /index.asp

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: