Всичко за дърводелството
miliad - майстор
Гардероба ти е тъкмо за три врати.Не повече от 40кг всяка.Увеличи си дълбочината на 65см минимум.Цената на механизма е в рамките на нормалното, не знам само каква дръжка са ти заложили в цената че те са от 16 до 70лв. Ако искаш да разбереш колко ще спестиш ако си го правиш сам, дай да ти го сметнат някъде.
Izotop - помощник
miliad написа:
Гардероба ти е тъкмо за три врати.Не повече от 40кг всяка................
Сметката ми е следната ако е с 3 врати : всяка да е със ширина 105см и височина 218см (това май си зависи от механизма де ) . Не са ли малко...... големи...... вратите с такъв размер ? В смисъл.... май ще ми тежът повече от 40 кг.... или не ?
miliad - майстор
Аз ли да ти го сметна. 1,1 х 2,3 х 0,018 =0.046 м3 х 680кг/м3Специфично тегло=31кг тегло врата

Направи го и на 4 врати,може разбира се: + 100лв към сметката ти.
Сложи си вътрешни чекмеджета и повече лостове в гардероба-просто съвет.
miliad - майстор
Пиши от къде си, все ще можем да те пратим в конкретен магазин за плъзгащото.
maroka - специалист
Гардероба наистина ще е по-ефектен с 4 врати, стига основният мотив да не е цената.

Схема на разположение на вратите 2х2 винаги е по-приятна от схема 1+2. Най-малкото като естетика и симетрия.

Отделно няма да се налага да си пускаш междинни делители на широките рафтове в средата, за да не провиснат.

Тия 6 см дето си предвидил за плъзгането са ти малко, пусни си 10 :)

Рафтовете наистина са ти безумно много, но все пак обсъждахме механизмите допреди малко...ако искаш можеш да премислиш и разпределението.
Izotop - помощник
miliad написа:
Пиши от къде си, все ще можем да те пратим в конкретен магазин за плъзгащото.
От Пловдив :)
Благодаря за съветите и сметката за тежината...... аз смятах честно казано , но ми излезе друга по-голяма цифра , сигурно съм объркал мерки см/м .

maroka : 10х и на теб за разясненията :) За нас си е, искаме да си ни е хубаво нали, ама трябва да се съобразяваме и с това дето сме събрали :)
shadowman - майстор
Ся ще правя един точно такъв с 4-ри врати и точно в Пловдив. Я кажи твоите сметки колко ги изкара?
Izotop - помощник
shadowman написа:
Ся ще правя един точно такъв с 4-ри врати и точно в Пловдив. Я кажи твоите сметки колко ги изкара?
За този вариант , който съм пуснал по-горе , с плочи на Егер :
4 плочи за корпуса и рафтовете : 4х90=360
за вратите : 3 врати - 105х208 : 3 плочи ( от всяка остава половината, че са с различен цвят от корпуса )...... : 3х90=270
разкрой по 10 лв на плоча : 7х10 = 70
Дотук : 700 лв , без да включвам кантирането с 2мм кант и без да включвам мехазнизма за плъзгащите врати , релсите и кант дръжките......... лоша работа в общи линий . Мога да пусна и плановете ако искаш .
шоп - майстор
Izotop

плочите на Егер са с размер 2800 на 2070 и с площ 5.796 кв м. Глупаво ми се струва да имаш 3 вратички с площ малко по-големи от 2 кв. мвтра и отстаналите почти 11 квадрата да са ти фира. Защо тази фира не я вложиш в рафчетата на гардероба. Не те разбирам, но ако парите ти се виждат много защо държиш вратите да за три десена а корпуса четвърти десен?!?

Много хора си мислят, че ако си правят нещо сами е без пари. ГЛУПОСТИ Ми нормално е за тези размери с това плъзгане нещата да са около 1000 лв. Ако си купиш вградени системи за дъска за гладене, лифт и други пинизи, сметката ще закръгли на около 1500.
Което пак е нищо сравнено с поръчка на гардероб при фирма.

От постовете ти само разбирам, че имаш мерак, програма на която да чертаеш, но не можеш дори да си сметнеш теглото на вратите. 10 поста относно теглото!!! Чертаенето на тази програма е едно, чертане и смятане на лист/ много се озадачавам защо ги правиш и двете неща/ е друго, а направата трето.

Успехи ти пожелавам и все пак ако решиш да правиш нещо моля те публикувай снимки от процеса.:-)
Izotop - помощник
:-D Драги шоп...... :) сигурно е станало малко недоразумение : отказах се от вратите с много десени - даже го писах по-горе, сложно е за мен за направа ( за справка - аз съм преводач, не мебелист :) ). Планът ми е корпусът на гардероба със рафтчетата да е един цвят, а вратите : втори цвят. Само 2 са . Фирата от плочите за вратите - почти ще я употребя за друго.....почти, пак ще ми остане за съжаление. А за това , че не мога да си изчисля сам теглото на вратите...... да, не ми е това професия , и точно за това е този форум : " Направи си сам" - да си помагаме . С удоволствие ще помогна на някого с превод от и на езиците от които разбирам , даже го и правя ( макар и не тук, а в специализиран форум ) . Чертането на лист : прави ми удоволствие , а пък и имам повече вяра на моите сметки и чертежи с молив , отколкото на компютъра ( въпрос на лично предпочитание ). Компютърният модел по-горе го направих набързо , просто да покажа какво имам в предвид , защото скиците и плановете ми ( чертаните на ръка ) не бяха все още готови. Надявам се съм отговорил на въпросите ти :) Като цяло : решил съм да си го направя този гардероб. Снимки от процеса едва ли ще пусна , но в завършен вид , когато стане готово всичко : ще публикувам , обещавам :)

Тема "Как се правят тези врати на гардероб ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: