The_FAN - специалист
За първи пласт можеш да го ползваш, но както и Pooh сподели демонтажа е сложна работа в предвид, че не се виждат рапидките и ще трябва да го режеш и чупиш... от друга страна ако върху него монтираш 2-ри пласт без да демонтираш стария картон нямаш проблеми.
Не знам в подробности какъв е случая при теб.
Pooh - майстор
tihogr написа:
Може ли да ми кажете кой ще е по-удачния вариант за направата на вътрешна преградна стена от гипсокартон като главното изискване е шумоизолация, след това здравина и съответно да няма излишно оскъпяване.

1 вариант: с профил 50мм, минерална вата 50мм, и два слоя картон

2 вариант: профил 75мм, минерална вата 80мм и един слой картон

Интересува ме сравнение на двата варианта по критерииите, които изредих по-горе, а именно шумоизолация, здравина , цена.
Вариант 1 е по-здрав и по-скъп и то по една и съща причина - двуслойната обшивка. Шумоизолацията зависи все пак най-вече от дебелината за ватата ... Най-добрият вариант би бил 2 вариант, но с двуслойна обшивка :wink:
tihogr написа:
Минералната вата добър избор ли е или ще препоръчате някаква друга?

Има ли голяма полза от шумоизолационната лента, която се лепи на профилите?

Понеже ще има 2 врати в стената дали да монтирам усилен профил при вратите (UA) или да карам по народния начин със кутия от CW и UW? Достатъчно здраво ли ще е и излишен разход ли е усиления профил и каква му е цената?

Благодаря.
За шумоизолация, минералната вата е достатъчно добър избор.
Шумоизолационната лента не случайно се препоръчва, друг е въпроса, че масово се спестява като ... излишен разход.
В системните брошури на KNAUF има зависимост между теглото на вратата и вида на профила, отделно и във форума е дискутирано ... може да се мине и без UA, но кутията би трябвало да бъде CW+дървено бичме, изпълващо кухината.
Изображение
Здравейте , поради проблем с квартирантите над мен и аз правя шумоизолация на таван и стена. Стигнах до фаза преди полагане на гипсокартона и забелязвам, че шумът пак се чува. Дали като сложа гипсокартона, ще има нужния ефект, че взех да се обезсърчавам. :?:
The_FAN - специалист
eleena написа:
Здравейте , поради проблем с квартирантите над мен и аз правя шумоизолация на таван и стена. Стигнах до фаза преди полагане на гипсокартона и забелязвам, че шумът пак се чува. Дали като сложа гипсокартона, ще има нужния ефект, че взех да се обезсърчавам. :?:

Що не вземеш да говориш с хазяйката им и да си решиш проблеме така?
Като са квартиранти трябва а се съобразяват с постоянно живеещите в блока.

Тема "Идеи за шумоизолиране на стени с гипскартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: