• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
rockwall - майстор
според мен е цепнатината между стената и бетона

пробвай да залееш с битум или разтопен асфалт участък от фугата пред стената, за да пробваш. Това предлагам за проба преди да секопае

дано има ефект

мой познат преди 2 години прави такъв ремонт, заради същия проблем в 60 годишна къща. Изкопа канали около 50х50 см покрай стените ( с лек наклон на дъното в посока, противоположна на къщата) и после сложи изолация, която хващаше от стената и стигаше до дъното на канала. После засипа и нареди плочки.
Похвали се, че се е получило. :)

Прикачен файл

цокъл влага.jpg
цокъл влага.jpg (60.09 KиБ) Видяна 4106 пъти
Последна промяна от rockwall на нед юни 06, 2010 12:03 pm, променено общо 3 пъти.
шоп - майстор
Проблема е, че преди 5о години, когато е строена,хората на са имали хидроизолаций, не са правили дренажи, не са ползвали мембрани. Копаят с белчето 60-80 см наливат бутобетон без никаква арматура или зидат с камъни или павета основите и после зидария.

Проблема според мен може да се отстрани само както предлагат колегите-изкоп оклоло къщата 30 см, хидро изолация и обратен насип с филц или трошляк. Ще видиш, че за едно лято влагата ще изчезне.

Успех.
rockwall - майстор
В българския език няма дума, която в множествено число да окончава на "Й"!!!
Последна промяна от rockwall на нед юни 06, 2010 12:04 pm, променено общо 1 път.
шоп - майстор
Все си мисля, че тук не сме в училище и не трябва да се заввдаме.

Но някои хора май само спамят тук и си правят реклама.

Научи кога се поставя пълен член!!!

''в българскияТ език''
rockwall - майстор
шоп написа:
Научи кога се поставя пълен член!!!
''в българскияТ език''
"Поправката" ти в червено е грешна!

Цитат : "За да се определи дали дадена дума е подлог, тя се заменя (наум) с лично местоимение.
Ако пасва „той“ (именителен падеж), значи думата е подлог, пише се пълен член.
Ако езиковият усет подсказва „него“ или „нему“ („на него“, винителен падеж), значи думата не е подлог, пише се кратък член".
Край на цитата
Източник: wikipedia

Относно спама : горе дадох конкретен съвет по темата?
  • 1
  • 2

Тема "Помагаите !!! (стена с влага)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: