А аз бих направил следното, най обикновен талашит 18-20мм., евтин и лесен за изпълнение. Тук там по някой дюбел на снадките и имаш най перфектната основа за паркет. Там където предполагаш че ще се получи кухина, ако има такава слагаш от най тънката подложка за ламинат, може и велпапе, но задължително плочата трябва да е изсъхнала .
- 1
- 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
PLOCHKATABG
- специалист
19 мнения в "40 кв.м. под без замазка?"
PLOCHKATABG
- специалист
dito написа:Хм, колко струва квадрат талашит? Едва ли е много по-евтино от замазка. И ми се струва, че ще кънти. Не че ламинантът не кънти сам по себе и, но ако се остави и по някоя кухина тук-там под плоскостите, все си мисля, че ще се влоши положението.В момента, за да не ти давам др.примери ще ти кажа, че аз съм така на половината ми етаж, само че с дървен паркет.
Под мен няма никой, живея в къща.
Силитрон 6 мм. талашит 18мм. паркет 20 мм. , като всеки нут и федер е с лепило и по една черта по дължина на парчето, все едно ходя на бетон.
За кънтенето, по голямо кънтене от самия ламинат няма, ако пък се монтира върху фибран, кънтенето става в пъти по голямо. И плочки да се лепи в/у фибран, пак ще тракаш като кон и ще имаш чувство, че има отлепени плочки .
Относно цената 4x2.5м излиза по спомен около 30-35 лв.

radinna
- напреднал
Наистина ли има вероятност да трака повече като е върху фибран?
Тръгнах към тази идея след като видях в магазините за ламинат такива подложки, за които продавачките ме убеждаваха , че са най-добри, а бяха само 5 мм. Затова допуснах, че ако се сложи примерно 2 или 3 см фибран ефекта ще е по-добър.
Тръгнах към тази идея след като видях в магазините за ламинат такива подложки, за които продавачките ме убеждаваха , че са най-добри, а бяха само 5 мм. Затова допуснах, че ако се сложи примерно 2 или 3 см фибран ефекта ще е по-добър.
PLOCHKATABG
- специалист
radinna написа:Наистина ли има вероятност да трака повече като е върху фибран?Абсолютно ! Много кънти .
Да възобновя темата. Значи имам няколко стаи в които имам 7 см за компенсиране. Идеята е крайната настилка да е масивен паркет - 20 мм. Въпросът е какво да сложа отдолу. Първоначално бях решил да е фибран 4 см залепен на гребен (0.5 см) и 0.5 см саморазливна замазка над фибрана. Въпросът е дали има възможност да се направи със скара и ОСБ или пък по някакъв друг начин.
ПС. Замазката не вариант.
ПС. Замазката не вариант.
Другият ми въпрос е възможно ли е да се сложи дюшеме. Т.е дюшемето + скарата на която ще се кове да се получи общо ниво 7 см.
Chefo77
- майстор
Ако замазката е равна, аз бих разпределил тези 70 мм така:
30 мм гредички, хванати с пирон-дюбели за пода през 30-ина сантиметра, междината се засипва с някаква изолация (колегите ще дадат идея каква точно);
22 мм OSB, захванато с рапиди (например) към гредичките;
16 мм паркет + 1-2 мм лепило.
Гредичките може да са и по-дебели за сметка на OSB-то, но нека последното не е по-малко от 15 мм.
Между другото, 2-3 мм разлика между две нива няма да ги усещаш, ако използваш лайсна с дъгообразен профил, така че можеш да варираш и в тези граници.
ЕДИТ: Може и дюшеме. Просто дебелината на скара + масив трябва да е 7 см
30 мм гредички, хванати с пирон-дюбели за пода през 30-ина сантиметра, междината се засипва с някаква изолация (колегите ще дадат идея каква точно);
22 мм OSB, захванато с рапиди (например) към гредичките;
16 мм паркет + 1-2 мм лепило.
Гредичките може да са и по-дебели за сметка на OSB-то, но нека последното не е по-малко от 15 мм.
Между другото, 2-3 мм разлика между две нива няма да ги усещаш, ако използваш лайсна с дъгообразен профил, така че можеш да варираш и в тези граници.
ЕДИТ: Може и дюшеме. Просто дебелината на скара + масив трябва да е 7 см

Мерси за съвета
Замазка няма, подът е шлайфан бетон и е равен. По пода са положени търбите на парното в гофрирани тръби (приблизително 10 мм височина). Предполагам че няма да е проблем да се заобиколят със скарата.
16 мм паркет що е то? Аз си мислех, че масива винаги е около 20-22 мм.
Гредичките предполагам е добре да са примерно 30мм високи и 40 или даже ако им 50мм широки.
Ако между гредичките се положи някакъв вид насипна изолация дали ще стане добре?
Ако се спра на дюшеме и примерно сложа 50х60мм гредички за скара и 25 мм дъски няма ли да стане нестабилно?
Замазка няма, подът е шлайфан бетон и е равен. По пода са положени търбите на парното в гофрирани тръби (приблизително 10 мм височина). Предполагам че няма да е проблем да се заобиколят със скарата.
16 мм паркет що е то? Аз си мислех, че масива винаги е около 20-22 мм.
Гредичките предполагам е добре да са примерно 30мм високи и 40 или даже ако им 50мм широки.
Ако между гредичките се положи някакъв вид насипна изолация дали ще стане добре?
Ако се спра на дюшеме и примерно сложа 50х60мм гредички за скара и 25 мм дъски няма ли да стане нестабилно?
- 1
- 2
Тема "40 кв.м. под без замазка?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература