Мечтата на всяка домакиня
Стефан - майстор
Emerald написа:
Виж тук един чудесен пример за гръбче, който поема върху себе си цялата декоративност на кухнята и разбива монотонността на кухненските шкафове. Забележи също разположението на контактите.
[/img]
Извинявай, но това ли е твоя критерий за красота - два реда тухли, и между тях някакви грозни плочки. Това е кухня, а не механа :lol:
masteradmin - майстор
Вижте, недейте да бъдете толкова критични. Все пак SHL работи по поръчка на клента от една страна от друга е достатъчно добър да качи снимки на своята работа. :) :) :). Не критикуващите качат кухни които те са правили пък да видим.
SHL - специалист
masteradmin написа:
Вижте, недейте да бъдете толкова критични. Все пак SHL работи по поръчка на клента от една страна от друга е достатъчно добър да качи снимки на своята работа. :) :) :). Не критикуващите качат кухни които те са правили пък да видим.
Наистина, така се получава. Единственото, което виждам от мойте критици е снимки от списания. Ако, някой е добър дизайнер, нека да видим негов проект, който е изпълнен или майстор, който да си покаже завършена работа при това със снимани детаили. Когато нещо се направи и то вече е факт, винаги има кой да критикува: ама това защо е така; не можеше ли малко по-високо или ниско; защо сега цвета е син, а не светло син; я виж там, как са го направили, защо и тук не е така; я, ама това е същото, като онова - ти копираш ли и не можа ли нещо друго да измислиш; на мен другото повече ми харесва, защото моя вкус е по-изискан и аз много разбирам и т.н.
Иначе някой критики са основателни, това е видно ! Аз основно съм строител и строя къщи, също и правя довършителни ремонти ( моята страст ). Рядко се работи по дизайнерски проект. Проектите са ограничават главно до грубия строеж и максимум до местоположението на мебелите в помещенията. Обаче, какви са мебелите, какъв цвят са, какви цветове са стайте, какви да бъдат плочките, какви осветителни тела да сложим и къде и още други такива екстри проектите рядко имат ! Така е тук в България. Да не е луд някой да плаща пари на дизайнери ?! Сами си мислим всичко :-D
С цялата тази пледоария изкам да кажа че правя, каквото мога за мойте клиенти, относно дизайна в техните жилища. А продукта, който излиза от мойте ръце ( защото аз освен управител на фирмата съм и майстор, който работи ) ме кара да се чуствам горд, че създавам и градя нещо, което някой харесва и ще живее в него !
В повечето случай, аз се пазаря с клиента, аз смятам квадратури и после си пиша офертите, аз уговарям подробностите по работата на обекта, аз организирам работата на мойте хора ( винаги обектите са минимум два ), аз зареждам материалите, аз наемам допълнителните бригади и се разправям с тях, когато работата е много, аз търся фирмите, които да изпълнят, дограма, врати и кухни, аз им плащам и отговарям пред собственика за качеството на техния прдукт, аз и работя на обектите си !!! И повтарям: поради факта че съм тръгнал от общ работник в строителството, минал съм през всичките етапи и нива на развитие и съм стигнал до тук да ръководя хора и да издавам успешно свойте обекти ме кара да се чуствам горд от това което правя и което съм.
Така, че хора, не се притеснявайте да ме критикувате - доста повече от тези критики ще трябва за да ме обиди :-D
Emerald - модератор
Малко утрирано казано, но не е нужно един лекар да е родител за да знае как трябва да се грижиш за бебета. Да не смесваме теоретичните знания с практиката!

Всъщност, основната ми цел с критиката е да дам малко теория в познанията на майсторите, т.к. за съжаление, българите наистина повече разчитат на дизайнерските умения на майсторите, които нямат никаква подготовка по дизайн.
Аз разбирам, че избора на мебели и материали не изхожда от майсторите, НО...Огромна част от оформянето на замисъла на клиента е във вашите ръце. Убедена съм, че биха се вслушали в съвета относно гръбчето на кухнята, избора на плочките, нивото на контактите, дизайна на осветлението, както и начина на монтиране на микровълновата. Далеч съм от мисълта за мултипрофесионална подготовка на строителната бригада, но...с възможностите на българите, кото често не могат да си позволят професионални дизайнерски услуги, голяма част от тази отговорност се пада на вас.

Показаните по-горе снимки не са от списание, а са снимки показани в друг форум от човек, който се похвали със завършената си кухня, за което изпълнение може да получи само адмирации, т.к. е замислена и изпълнена абсолютно перфектно.
SHL - специалист
Emerald написа:
Малко утрирано казано, но не е нужно един лекар да е родител за да знае как трябва да се грижиш за бебета. Да не смесваме теоретичните знания с практиката!

Всъщност, основната ми цел с критиката е да дам малко теория в познанията на майсторите, т.к. за съжаление, българите наистина повече разчитат на дизайнерските умения на майсторите, които нямат никаква подготовка по дизайн.
Аз разбирам, че избора на мебели и материали не изхожда от майсторите, НО...Огромна част от оформянето на замисъла на клиента е във вашите ръце. Убедена съм, че биха се вслушали в съвета относно гръбчето на кухнята, избора на плочките, нивото на контактите, дизайна на осветлението, както и начина на монтиране на микровълновата. Далеч съм от мисълта за мултипрофесионална подготовка на строителната бригада, но...с възможностите на българите, кото често не могат да си позволят професионални дизайнерски услуги, голяма част от тази отговорност се пада на вас.

Показаните по-горе снимки не са от списание, а са снимки показани в друг форум от човек, който се похвали със завършената си кухня, за което изпълнение може да получи само адмирации, т.к. е замислена и изпълнена абсолютно перфектно.
Да не сравняваме строителството с педиатрията и майчинството. В отговора си към админ не визирах точно теб, но не унивай и ти все пак си критик. И за теб важи моя коментар :ug:
Искам да кажа че ти като критикуваш от време на време "понамажеш раната с крем" и пак почнеш :mg:
Emerald - модератор
Да не сравняваме строителството с педиатрията и майчинството.
В смисъла, който съм вложила е сравнимо. Не е нужно да си правил нещо, за да знаеш теоретично как би трябвало да бъде направено. Майстори, които правят абсолютно неграмотно (не визирам никой тук), бол! Имат голяма практика и нула теоретични знания за това как да се направи естетично. Второто в крйна сметка си е отделна специалност. Дизайнера ще каже КАК да го направиш, а майстора ще го изработи с нужната за целта прецизност и технически знания за изработката на замисъла.
SHL - специалист
Emerald написа:
Да не сравняваме строителството с педиатрията и майчинството.
В смисъла, който съм вложила е сравнимо. Не е нужно да си правил нещо, за да знаеш теоретично как би трябвало да бъде направено. Майстори, които правят абсолютно неграмотно (не визирам никой тук), бол! Имат голяма практика и нула теоретични знания за това как да се направи естетично. Второто в крйна сметка си е отделна специалност. Дизайнера ще каже КАК да го направиш, а майстора ще го изработи с нужната за целта прецизност и технически знания за изработката на замисъла.
Съгласен съм с това, но трябва да съм сигурен че имаш и чуство за хумор, та да не земеш да се обидиш и ти нещо :?:
Стефан - майстор
Ето още няколко снимки от моята кухня. Въпреки, че преди време пуснах някои от тях. Имам и още, от друг ъгъл. Това е кухнята, която използвам вече повече от 4 г, и е в ежедневен вид/ не е показна, като за списание /. Изработена е изцяло от мен - сам съм си бил и дизайнер, и проектант, и изпълнител.

А сега очаквам Вашите градивни критики и коментари!

Прикачен файл

pechka .jpg
pechka .jpg (20.79 KиБ) Видяна 6790 пъти

Прикачен файл

P6100005.JPG
P6100005.JPG (35.62 KиБ) Видяна 6791 пъти

Прикачен файл

Kuhnq Stefan.jpg
Kuhnq Stefan.jpg (36.06 KиБ) Видяна 6790 пъти
velsi - Почетен майстор
Тесничко, като в панелка, но пък изглежда уютно. Важното е на вас да ви харесва. Иначе за изработката браво!
Стефан - майстор
С разширението към терасата, +40 см още навън, стана с размери 3,50 на 4,00 м. Все пак това е стандартен тристаен апартамент - панелен.
Последна промяна от Стефан на вт апр 17, 2007 9:35 pm, променено общо 1 път.

Тема "Нашата първа кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: