• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
mdimitrovm - напреднал
Здравейте , правя външна изолация на къща 150 кв.м лепена с пяна и стигнах до етап грундиране и боядисване /или мазилка/ .
Паричките рязко намаляха поради непредвидени разходи .
Въпроса - фасадна боя - спрял съм се на SPEKTRA HELIOS с фибри или ЛЕКО - за лекото ми обясняват че трябва да купя грунд на стойност 130 лв . а човека дето продава СПЕКТРАТА обясни че толкова скъп грунд се полага когато се прави мазилка и че на мен ще ми е необходим много по евтин грунд от порядъка на 30-40 лв ?
Има ли някаква разлика в грундовете ?
Благодаря на всички отзовали се и очаквам предложение за марка добра боя / мазилка / трунд / на достъпна цена която сте използвали .
ralev - специалист
http://www.soto-bg.com//?page_id=15&record_id=3

Това е фасадната боя, оцветителите им са супер и не избеляват. А за грунд може да ползваш и На Оргахим 1л. 4-5лв. разрежда се 1:10. Грунда тушира прахоляка и изравнява попивателната способност на основата
peter_m - специалист
ralev написа:
http://www.soto-bg.com//?page_id=15&record_id=3

Това е фасадната боя, оцветителите им са супер и не избеляват. А за грунд може да ползваш и На Оргахим 1л. 4-5лв. разрежда се 1:10. Грунда тушира прахоляка и изравнява попивателната способност на основата
... и увеличава времето за съхнене на мазилката
Dansaver - специалист
Определено има разлика в грундовете, но основното е, че предпазването на изолацията с боя не може да се сравнява с това на мазилката.
Аз лично поради същите финикийски причини изчаках една година и тогава си положих мазилката на къщата. На твоята квадратура една прилична мазилка ще ти е ~2 000лв.
mdimitrovm - напреднал
Днес се свързах с представителя на СОТО в Хасково , и той ми даде цена за цветна фасадна - 65 лв . - 25 кг. като ме увери че ще ми стигне за 150м2 :shock: + 40 лв грунд = 105 лв. общо :-D !!!!
Чак започвам да се притеснявам от цената защото на ТЕРАЗИД ми предложиха 280 лв. само за боята .
Благодаря Ви много за информацията!!!
bulchat - напреднал
Според мен е по-добре да си сложиш мазилка макар и от сухите.
20 кинта излиза една 25 килограмова торба, която стига за 7-8 квадрата Дебелините на зърната мисля че са от сорта на :2.0, 2.5, 3.0мм и нагоре. :) Ако имаш интерес и си от Хасково, ще те светна къде може да намериш такива.
Dansaver - специалист
Аз със грунд 25кг не мога да покрия 150 м2, че камо ли с боя.
Всеки гледа цената, но не се увличай.
mdimitrovm - напреднал
bulchat написа:
Според мен е по-добре да си сложиш мазилка макар и от сухите.
20 кинта излиза една 25 килограмова торба, която стига за 7-8 квадрата Дебелините на зърната мисля че са от сорта на :2.0, 2.5, 3.0мм и нагоре. :) Ако имаш интерес и си от Хасково, ще те светна къде може да намериш такива.
Ами светкайте де :-D

А някакво мнение за боите на Лакпром ? :?
Kalin_Do - напреднал
mdimitrovm,дюбели използва ли?
  • 1
  • 2

Тема "Финишна фасадна боя , мазилка - грунд?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: