Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
glupak - специалист
teoto, дай технология за напасване на тръбни паралели. Все ми остават луфтове или затягат.
teoto - специалист
glupak написа:
teoto, дай технология за напасване на тръбни паралели. Все ми остават луфтове или затягат.

Трите страници са изработени заедно (парнати, мината на фреза основата, пробити дупки и райберовани). Ламарината е 8мм, тръбите ф22 дебелостенни. Може би съм имал късмет с напасването, но си спомням, че ми отне 4-5 часа. Това стругче съм го правил преди 20год. и още не е довършено. Сигурно като се пенсионирам ще го довърша
glupak - специалист
Това добре, а задното седло и супорта? Нанизани ли си ги събирал. Като гледам, не са от две половини.
teoto - специалист
Нанизани и заварите с точкуване леко по леко. Задното седло малко трудно се движи, но не ми е проблем, центъра е точен.
Идеята струга да е от дърво не е за изхвърляне защото имам струг на повече от 20 години и още си ми върши работа,поразхлопал се е малко но се работи рядко на него за изработка на главините за колелета и някоя и друга дръжка,даже си няма мотор а използвам този от точилото-два уреда с един мотор.Ето някоя снимка за идеи.
Изображение
Изображение
Изображение
danail_3 - напреднал
Колеги, някой би ли казал с какви обороти трябва да се върти заготовката (предполагам зависи от диаметъра на обработвания детайл), но в някакви граници - за да знам какъв мотор и шайби да търся.
sabi69 - специалист
Обороти на шпиндела – 500, 1000, 1950, 2800 об/мин - това са обороти от фабричен струг
danail_3 - напреднал
Благодаря за конкретния отговор :2thumbs:
PLOCHKATABG - специалист
Винаги съм си мечтал за домашен струг в къщи.
Ето какво си направих преди 7-8 год. на струга на мой приятел.
Много обичам дърво и всичик от дърво !

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
shotik - майстор
ето описание за направа на самоделен струг за дърво

http://www.stamen.ru/kilin/index.php?op ... 0&Itemid=1

Тема "Струг за дърво" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: