• 1
  • 2
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
valat111 - специалист
Привет на всички колеги! Някой би ли ми казал безопасно ли е рязане на винкели с дебелина 5-6 мм с диск 1мм или тия дискове са за по-тънка ламарина? Ъглошлайфа е 125 мм, 900 вата. Предварително благодаря!
torbalan - Дървен философ
на самия диск трябва да пише за какво е предназначен....

ама при цена около левче (и то тук в наше село, дето няма конкуренция) за диск...
най-добре си купи малко по-дебел...
PLOCHKATABG - специалист
valat111 написа:
Привет на всички колеги! Някой би ли ми казал безопасно ли е рязане на винкели с дебелина 5-6 мм с диск 1мм или тия дискове са за по-тънка ламарина? Ъглошлайфа е 125 мм, 900 вата. Предварително благодаря!
Тънкия диск реже с много по голяма лекота и прави много по качествен сряз.
Относно здравината,няма проблем, имаш ли "удар' и дебелия е като шрапнел. Тънкия диск държи на по голямо усукване, което по принцип трябва да се избягва !
пп
Тънкия диск трябва да се избягва да се реже ламарина с него или ако се реже, то не трябва да се прорязва цялата ламарина, а само да се направи канал, след което се чупи с огъване. Ламарината хаби диска прекалено много и не се прорязва изцяло .
griffin - майстор
При правилна работа не би трябвало да има проблем, пролетта ми се наложи да режа профили 4х1 см като тънката страна 1см я прорязвах като тръгнех отгоре до долу. Взе ми си малко по скъпи дискове, бош родиус за да си спокоен и кълцай, тънкия диск много по лесно се врязва в материала. Не натискай и гледай да режеш възможно най право.

Избягвай българските тънки дискове !!!
PLOCHKATABG - специалист
griffin написа:
При правилна работа не би трябвало да има проблем, пролетта ми се наложи да режа профили 4х1 см като тънката страна 1см я прорязвах като тръгнех отгоре до долу. Взе ми си малко по скъпи дискове, бош родиус за да си спокоен и кълцай, тънкия диск много по лесно се врязва в материала. Не натискай и гледай да режеш възможно най право.

Избягвай българските тънки дискове !!!
Българските дискове произведени в Берковица са с доказано качество.
По между другото, не знам към този момент дали съществува този завод .

пп
Все още го има завода . :-D
Последна промяна от PLOCHKATABG на пон юни 07, 2010 4:50 pm, променено общо 1 път.
zzuzi - специалист
амм.....точно тънките дискове не бяха ли за ламарина?Защото аз миналото лято сигурно общо над 100 метра поцинкована ламарина нарязах точно с 1мм дискове.
PLOCHKATABG - специалист
zzuzi написа:
амм.....точно тънките дискове не бяха ли за ламарина?Защото аз миналото лято сигурно общо над 100 метра поцинкована ламарина нарязах точно с 1мм дискове.
Би ли обяснил как си процедирал ? Ако си прорязвал цялата ламарина бая дискове си стопил. Няма определен диск за ламарина и винкел, дебелината не играе толкова роля, просто единия ще се хаби повече от другия, затова питам за метода .
inspo - майстор
PLOCHKATABG ако знаеш колко ламарина съм отрязал с тънки дискове .
И то не заради друго ами защото няма с какво друго да се отреже .
Става въпрос за въздуховоди от поцинкована ламарина .
Има дискове които издържат дълго , има и такива които заминават за нула време . Като режеш ламарина е важно тя да не вибрира ,защото тогава диска заминава по бързо . Иначе с тънкия диск ламарината се реже много по добре от какъвто и да е друг , и замазването ( чепака ) на среза е много малко .
zzuzi - специалист
Към 20 диска отидоха от българските.Определено ламарината се реже много по-бързо и чисто с тънки дискове,а и в железарията ги водят подходящи за тънък метал.Няма да имаш проблеми и при рязане на винкели.Въпреки че са тънки са доста издържливи(ползвал съм ги и за зачистване на заварки и няма проблем :roll: )
PLOCHKATABG - специалист
zzuzi написа:
Към 20 диска отидоха от българските.Определено ламарината се реже много по-бързо и чисто с тънки дискове,а и в железарията ги водят подходящи за тънък метал.Няма да имаш проблеми и при рязане на винкели.Въпреки че са тънки са доста издържливи(ползвал съм ги и за зачистване на заварки и няма проблем :roll: )
Значи си ги прорязвал от-до, ако само се направи черта и се счупи, щяха да ти отидат 2-3-4 бр.
2 л.м. ще ги отрежа за не повече от минута и на диска(тънък) няма да му личи че е използван .
  • 1
  • 2

Тема "рязане на винкели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: