Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
PLOCHKATABG - специалист
simeonov_74 написа:
Знае ли някой как се прави ГЛАНЦИРАНА циментова замазка на под
Казвам стар метод .
Едно време се правеше с безир и най вече по стени, колко е било правилно не знам. След като се измаже, фината шпакловка е с вар и безир. Лично дядото го правеше с това което остава отгоре на блажна боя когато се утаи в големи баки, беше гипсаджия и бояджия, та имаше боя колкото искаш. Подовете едно време ги заливахме с блажна боя с мечето, имаше и за изхвърляне . :-D
chapara - майстор
failure написа:
Извинявам се за старата тема, но за да не отварям нова искам да попитам тук.
Излях циментова пътека, като поради липса на възможности не съм обработил по оказаните по-горе начини (изпердашване с цимент). Сега какво ще е най-добре да нанеса върху още пресния цимент за винишно покритие? Ако го мина с разреден теракол (мляко) на гребен дали ще стане нещо?
Мозайка, та ако ще да не е търкана :wink:
Spokoiniq - майстор
Да добавя и аз казус-мазе, стара замазка, относително грапава и неравна.Под вратата за съжанение няма много аванс за вдигане, отваря се навътре(в коридора са тръби, заварено положение.Въпроса е какво да излея, саморазливка не е здраво за финишно покритие, защото там са ми инструментите и чат-пат нещо изплесва на земята.Искам да загладя, не гоня наклон или огледало, а здравина и да не се рони(вдига прах).Имам идеята да измета и измия пода, като дръпне водата с бетонконтакт на Деко или Теразид, и отгоре нещо на база цимент, което хем да не се напука, че ще е относително тънко, хем да е здраво (като за под на домашна работилничка).Оттам нагоре евентуално някаква химия за запечатка, но идва проблема с разфасовките за промишлени подове.
Давайте идеи, не се стеснявайте :wink:
dito - специалист
Ако ще даваш пари за грундове, финиши и т.н., защо просто не напепиш някакъв таракот от 6-7 лева?
Spokoiniq - майстор
Точно заради изпускането на инструменти , знаеш че винаги акто правиш нещо се налага и пода да "помага", я да запънеш нещо, я да удариш в земята дръжката на някой чук да се намести :lol: Иначе да съм го налепил отдавна.
PLOCHKATABG - специалист
Spokoiniq написа:
Точно заради изпускането на инструменти , знаеш че винаги акто правиш нещо се налага и пода да "помага", я да запънеш нещо, я да удариш в земята дръжката на някой чук да се намести :lol: Иначе да съм го налепил отдавна.
Има един материал, в момента име не мога да ти кажа, но при желание мога да го разбера.
Слагаха го на обект на който съм работил, това е гранитен пясък с различна фракция и цветове, смесва се със специална смола и с него се шпаклова пода, много здраво и издръжливо, а в същото време красиво, сложиха на пода на магазин, държи на всичко. Лошото в него е цената, излизаше около 60-70 лв. кв.м , цената варира в зависимост от едрината на фракцията . Ако те интересува, казвай да отида до там и да питам .
Spokoiniq - майстор
Не ми се дават 700 кинта за под на склад за инструментии :( Иначе мерси за доброто желание!
JORO - напреднал
Слагай балатум и си готов... Може да изпускаш по 2 чука едновременно и няма да се вдига прах! :)
filmatoplo - майстор
Утре ще прочета в книгите от 57 година какво е написано за гланцирана замазка , книгата е от татко когато е учил. 70 те години имахме такава замазка на площадката на стълбището -чувал съм от татко да казва че се ръси цимент и се глади с мистрия или метална маламажка.Но утре ще прочета -това е било хит за времето си .
PLOCHKATABG - специалист
filmatoplo написа:
Утре ще прочета в книгите от 57 година какво е написано за гланцирана замазка , книгата е от татко когато е учил. 70 те години имахме такава замазка на площадката на стълбището -чувал съм от татко да казва че се ръси цимент и се глади с мистрия или метална маламажка.Но утре ще прочета -това е било хит за времето си .
По принцип е точно така, но има малко условие, ръси се когато е правена туко що замазка, иначе няма да държи, ако е след това ще държи много слабо, ако е добавяна после, стават 2 слоя, и един чук като падне и отиде.

Тема "Гланцирана замазка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: