• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
onion - специалист
Здравейте,
кухненския бокс трябва да е малко по високо от останалата част на помещението , заради едни тръби на пода (няма как да слезнат по ниско защото се кръстосват с други).
Възможно ли е това да се направи по различен начин от стандартното прагче , защото си мисля че ще имам проблеми с едно такова "спъвало" ?
Тръбите са с около 2 см. над основната замазка , която е поставена вече ...
Питах дали може да се излее замазка на целия апартамент , която да вдигне изцяло нивото с 2-3 см примерно , но ми казаха че нямало да влезнат вратите ... та трябва да е на нива ... ама това прагче ми бърка в здравето ...
Благодаря предвателно на отзовалите се!
onion - специалист
за онагледяване на ситуацията прилагам следния "чертеж"

има ли решение примерно с по-тънка тръба , тази е стандартната 2 цолова (ако не се лъжа), PVC, синя ... може ли да се измисли нещо с друга тръба , ще поеме ли дебита на мивката ?

тръбата която ми вади ядове е с червено на "чертежа"

Прикачен файл

zamazka_trybi001.jpg
zamazka_trybi001.jpg (22.52 KиБ) Видяна 3879 пъти
velsi - Почетен майстор
Защо пък точно прагче? Направи го примерно с лек наклон. Предполагам там ще има плочки. Лесно ще стане, а и сигурно ще е ефектно. Тръбите, които пречат какви са? Не могат ли те да се преместят или да заобиколят?
onion - специалист
ами гланитогрес ще е , имаш предвид вместо прагче да е с наклон от 45 градуса примерно с нещо като фриз/част от плочка така ли вместо с прагче ?
velsi - Почетен майстор
Да, нещо такова имам предвид. Мисля, че ще се получи практично, дори интересно. Тази денивелация от няколко сантиметра не е чак толкова голяма, а какъв ще е наклона дали 45 градуса или по-малко ти си решаваш. Както и крайното решение си е твое разбира се, аз само подхвърлям идея.
onion - специалист
а ако искам примерно да не е на две нива има ли вариант да сменя тази 2 цола тръба с по-тънка ?
дали ще поеме дебита на кухненската мивка ?
dobromir.marinov - специалист
А защо не прекараш тръбата по стената?
onion - специалист
не мога , на стената по която трябва (и само от там може) да мине тръбата има разпределителна кутия , от която тръгват всичките тръби за апартамента. Тази кутия вдига нивото на която трябва да мине тръбата доста високо и затова не става :( тръбата трябва все пак да е с наклон от мивката към щранга ...
velsi - Почетен майстор
Сега забелязах, че никъде в обясненията ти не се споменава каква е тръбата по предназначение. За чиста вода или канализационна?
onion - специалист
тръбата е за отходната вода от кухненската мивка ... 2 цола (по мое мнение) , синя , PVC
  • 1
  • 2

Тема "решение за подова замазка на две нива ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: