Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
gandonov - специалист
Аз пък реших да подложа отвсякъде изолация на дограмата. (Виж снимката по-долу)

Стъпките са следните:
  • 1. Поставяне на изолация.
    2. Вземане на точни размери за прозорците.
    3. Монтаж на дограмата.
Личното ми мнение е, че ако смяташ да изолираш къщата с 4-6см. външна изолация - то е препоръчително да подложиш 2-3см изолация около дограмата.
В противен случай външната изолация почти ще покрие профила на дограмата.

Прикачен файл

window.JPG
Токущо поставени прозорци.
window.JPG (82.92 KиБ) Видяна 8083 пъти
EDI - майстор
Защо да го покрие, винаги има поне 1 см от зидарията до профила.2 см фибран за обръщане, дори и 3, няма никакъв проблем.
PLOCHKATABG - специалист
gandonov написа:

Стъпките са следните:
    3. Монтаж на дограмата.
Личното ми мнение е, че ако смяташ да изолираш къщата с 4-6см. външна изолация - то е препоръчително да подложиш 2-3см изолация около дограмата.
Колега, никой не казва, че около дограмата не трябва да има изолация.
Въпроса е под дограмата дали да има ! :!:
Подлагане на изолация, както ти си го написал,може да се направи по много начини и различни материали, просто трябва като се монтира и проектира дограма, да се вземе под внимание бъдещи доработки като изолация, но това не значи, че има практично отношение за самото изолиране .
Алксандър Марков - специалист
gandonov написа:

Стъпките са следните:
    3. Монтаж на дограмата.
Точно за това от снимката става на въпрос!!!!
Дограмата ще се поставя на приобщена тераса. Ще има в последствие и външна изолация предполагам стреопор.

ИМА ЛИСМИСИЛ ДА СЕ ЗАНИМАВАМ С ТОВА? :?
peter_m - специалист
След като не е практика, според мен това означава, че няма смисъл. :? Аз досега никъде не съм видял такова изпълнение. Освен това колкото повече "кръпки" една върху друга - толкова по лошо.

Така както е показано на снимката ще трябва да се направи още един път обръщане за да се скрие пяната ... :? На всичкото отгоре ще си намалиш и размера на прозореца. Ако си решил примерно да сложиш и каменен перваз отдолу ще легне (залепи) по-лошо върху стиропора отколкото върху тухлите (бетона).
Последна промяна от peter_m на вт юни 08, 2010 1:33 pm, променено общо 1 път.
Алксандър Марков - специалист
peter_m написа:
След като не е практика, според мен това означава, че няма смисъл. :? Аз досега никъде не съм видял такова изпълнение. Освен това колкото повече "кръпки" една върху друга - толкова по лошо.
То и аз се чудя дали не става много натрупано но си го правя за мен и за това разпитвам кое е най-доброто
miliad - майстор
Дали има смисъл след като е измислено това?

Прикачен файл

Fibran 001.jpg
Fibran 001.jpg (51.5 KиБ) Видяна 6783 пъти
EDI - майстор
Много работи са измислени, но смисъла и ползата са минимални.
gandonov - специалист
Аз бях пред същата дилема миналата година, но реших че предпочитам да изолирам къщата с равномерно дебела изолация.
Затова подложих изолация около дограмата.

Другите ми варианти бяха:
  • 1. 5см. изолация по стени, прозореци и врати.
    2. 5см. изолация по стени и 2см. около прозорци и врати.
При вариант 1 - профилът на дограмата щеше да се "скрие" в изолацията.
При вариант 2 - се получават нееднородна изолация. т.нар. "термомост".

Това беше причината да избера решение с предварителна термоизолация около дограмата.

Доколкото разбирам, Алксандър Марков говори за приобщен балкон.
Може би бъдещият прозорец ще е близо до нивото на външната стена и тогава не биха се получили разлики в дебелината на изолацията, което би обезсмислило поставянето й около дограмата.

С две думи: По-горе са моите съображения, пък ти мисли доколко са приложими в твоя конкретен случай.
zvetomil - специалист
Пяната и фибрана са едно и също!!Аз като дограмаджия обаче се кефя когато има фибран.Разходвам по малко пяна!!!!Ха ха ха ето къде е заровено кучето!!!Но като го налепат без нивелир е проблем,после се чудя как да мушна прозореца.А даже и като знаят размера на прозореца ,не се съобразяват!?(Тук не става въпрос за професионалисти!)Иначе често бих карал клиентите да лепят фибранче.А и си е по удобно .Другото е по-мъчно ,с подпорки и клинчета да наместиш прозореца ,на правилното място.

Тема "Обшиване на дограма с фибран: нужно, препоръчително или ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: