Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
miros84 - специалист
Нямам проблеми с гредоред. А стените за сега са добре, но не са измазани и понеже къщата е стара, правена е с малки тухли и има над 50 години, мисля да я мажа за да укрепне. Та ми казаха че ако сложа армирана мрежа, 40мм, и после я измажа, ще стане по здрава. Т.е. стените ще се укрепят. Каза ми инжинера да я измажа само с цемент и пясък първо, за да няма контакт варта с мрежата а после да я измажа с цимент, пясък и вар. Т.е. 2 пъти да я мажа. Първо без вар и после с вар.
Варта била вредна за армираната мрежа.
Казвам това тука за да си дадете мнението и по този въпрос.
Поздрави
stivemaster - майстор
Ще я мажеш да укрепне , 50 годишна къща ....... Поне не използвай вар като мажеш НИКОГА има си пластификатори кооито я заместват напълно.По евтини ,по удобни , напълно безопастни технологично.
miros84 - специалист
Т.е. каква е идеята?
Цимент, пясък и пластификатор?
Бихте ли ми казали съотношението?
Става въпрос за замаска на къща отвънка.
PLOCHKATABG - специалист
Вар се използва от хиляди години, все още се използва и ще продължава да се използва.
Варта има качества, които трудно биха могли да се заменят с толкова евтин и достъпен материал .
Вар с правилното съотношение с цимент е идеален материал за мазане доказан във времето. Държи и на студ и на пек.
Със същата сила на твърдение, мога да кажа, че и марка 150 цимент е слаб при положение че има 500, 750... , за всяко нещо си има пропорция и приложение.
Пластификатори, добре, ама за басейни, хидро изолации, човека пита за кирпич, вие го набутвате с толкова скъпи материали.
Тъй като не съм запознат със всички видове пластификатори( не ми е било нужно да разбера, иначе щях да го знам), бихте ли ми казали, кой пластификатор се нанася с дебелина 2-3-4 см. пълнеж и решава въпроса за изправянето на стени .
Който отхвърля варта като материал за мазане значи се заяжда .
evdoki - специалист
Пич, спри се. Цвъкаш от тема в тема и си напреки на всичко и всички. Имаме си Стефан за това, но той поне е подготвен
Колкото до заместител на варта цък
PLOCHKATABG - специалист
evdoki написа:
Пич, спри се. Цвъкаш от тема в тема и си напреки на всичко и всички. Имаме си Стефан за това, но той поне е подготвен
Колкото до заместител на варта цък
Нямам нищо против новите технологии, но нека първо се докажат във времето, варта го е направила достолепно !
Това, че те оборвам в дадена тема, не значи, че "цвъкам" и да си "отмъщаваш" по този начин.

Относно "цък-а", да 100% съм сигурен, че има произведени подобни материали, но ти какво очакваш да каже за него производителя, не че казвам, че лъже .
Едно време и за Ytong производителя се биеше в гърдите, че е най-най-най, кво стана ?
Паживьом-увидим !

Никога не съм бил против всяка една нова технология, но трябва старата да не става вече и да се отхвърли поради определена причина, за да се мине на по ново творение. И аз харесвам, новото, но не виждам смисъл, да се отхвърля старото, само защото има ново, недоказано във времето .

Не ме принизявай със Стефан, няман нищо общо с неговото бръщолевене, винаги гледам да се обоснова, за разлика от него !
miros84 - специалист
Нали варта събира влагата и с контакт с желазо можела да ерозира арматурата.
Незнам, така чувам и вече съм много объркан.
Ще се радвам по компетентни хора да изкажат мнение.
housedoktor - майстор
За варта съм писал.само ще спомена ,че малко англичани знаят как се нарича "вар" на английски.Там се използва изключително ограничено
miros84 - специалист
Пусни линк де, да видя какво си писал.
stivemaster - майстор
Ами не се наложи да давам линк ,интересно колегата evdoki ти е посочил предпочитания и от мен пластификатор .Освен това отговорите "аз не знам но съм против" са си диагноза.Относно това дали се използва все още вар за някакво приложение ,защото е незаменима - глупости .За да гарантират качество и след много години , примерно във варогипсовата машинна мазилка се използва пластификатор като този http://www.isomat.gr/index.php?option=c ... uct_id=170 интересното е че го докарва и на миризма дори.

Тема "Укрепване на стени с армирана мрежа?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: