Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Пак мерси Лазаре , аз не съм писал в тая тема хич :-D
Чаро - Акълия
Подкрепям Лазар и Филма.
Водното подово/стенно отопление е изключително комфортно. При него се разчита на излъчване повече, ок колкото на конвекция.
Конвекцията, ако я има е само около самия под ( при рядко полагане на тръбите)- просто няма как да е голяма при положение че най-топлата част на помещението е пода!
Той се нагрява до 28°, в някои случаи се допъска и до 33°-35°. В стаята е 21°-22°.

Изображение

Освен това е напълно безшумно, невидимо и без каквато и да е поддръжка!
Дори при определени условия може и да служи и за охлаждане.
Мога и още да хваля :-D
filmatoplo - майстор
Чаро здравей :) Странно -когато карах курса при представители на Рехау , там водещия Австриец каза че човек би се чувствал добре в помещение с температура 18 градуса но всяка част и всеки предмет в стаята да е със тази температура -стени,тавани,маси,столовеи др предмети.Там освен подово изучавахме и стенно и таванно водно отопление -имаше гипскартон със внедрени тръби фи-10 -хитро нали.
LazarGanev - "Велик майстор"
filmatoplo написа:
там водещия Австриец
Йохан Винклер... :)
filmatoplo - майстор
Толко ми е акъла барем да му бях запомнил името -аз гледах преводачката , зададох 5-6 въпроса та все мен визираше даже в антракта. :lol: Червени и лилави тръби , крачни и ръчни преси.
LazarGanev - "Велик майстор"
Десито или Росито (дето вече не е там)? :)
filmatoplo - майстор
Ако я видя може и да я позная :?Най ме накефи една хартия за откриване на тръбите в пода или стената .
Чаро - Акълия
Такива щуротии има вече,че можеш да паднеш-...
Има готови пана с ф 10 , не помня с кви размери бяха, за зонално стенно отопление. Ползват се за да речем големи халета, в които е обособен в някой ъгъл, офис или подобно без да се загражда със стенички. Един вид бюрото в ъгъла на халето и топлинка се излъчва от стените... или таванно охлаждане/отопление- пана за растерен таван 60/60см. Само редиш по тавана и подвързваш. И един тон автоматики и джундурии покрай тях

Не знам за Винкел :lol: , ама мен под 22 ми е студенко.
filmatoplo - майстор
Точно затова ние студено под 22 гр , защото праскаме температурата на въздуха в стаята на 25 гр за да компенсира излъчването на студ от пода, дограмата и стените 10-15 гр. :)
Чаро - Акълия
Аз съм с подово, но свикнахме по къси ръкави с жената, а детето лази навред(вече ходи, де) . Май се разглезихме, но при 18 ми е студено.

Тема "Водно подово отопление-да има ли отдолу топлоизолация или не" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: