Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
PLOCHKATABG - специалист
jekasus написа:
Счупете тази плоча с коляно
Брал съм ядове с подобни плочи, но не защото са големи, а защото са дебели.
Който се занимава с тази дължина, трябва да има и съответната техника, с обикновена машина за плочки не става .

90см., за диагонал трябва машината да е поне 100мм за рязане, и отпред и отзад-115мм.

Ебати, снимай си дъската, не съм притежавал и работил с такава дължина, но съм виждал .
jekasus - майстор
Ще я снимам утре, сега съм на ракийка :-D .Машината не е скъпа -китайка 120 см ,купих я преди две години за 145 лева
PLOCHKATABG - специалист
jekasus написа:
Ще я снимам утре, сега съм на ракийка :-D .Машината не е скъпа -китайка 120 см ,купих я преди две години за 145 лева
Във същата тема 4-5 отговора по нагоре имаше спор за използването на цитати, ако си бях позволил да сложа втори цитат, щеше да се разбере коя машина искам да видя. Приятел говорех за колегата Ебати, щом си се захванал с такава плоча сигурно имаш и машина, ако искаш снимай и твойта :-D
Просто ми е интересно колегата с какво работи .
Моята трудно хваща 60x60 на диагонал, остава малко за да хвана цяла плоча и да направя ряз, не ми достигат 2-3 см .
ebahti - майстор
тая плочка не е ли 60/30??? мойта дъска реже до 60 см -купувал съм я от франция за около 100тина евра и нямам проблеми с дебелите плочи...ако случайно некоя ми се опре я трескам у кюшето на местото на среза както написах по горе :-D един колега има такава която фаща 60 см. на диагонал ама не е удобна да я влачиш, лови се на цялата задна седалка на колата......па и 60см на диагонал рядко ми се е случвало да редя
jekasus - майстор
Засега не съм видял плоча ,която да не мога да резна с тази китайка :-D
Тази плочка е 50 см на 50 см.

Прикачен файл

Photo-0052.jpg
120 см
Photo-0052.jpg (15.79 KиБ) Видяна 6209 пъти

Прикачен файл

Photo-0051.jpg
120 см
Photo-0051.jpg (14.94 KиБ) Видяна 6209 пъти
funlive - специалист
Темата е озаглавена "Рязане на таракот".
Моля кажете за рязането на гранитогрес. Моите плочи са 33/33, дебели 7,8мм с релефна лицева част. Как най-добре да се режат?
peter_m - специалист
Ами как - първо решаваш дали ти ще ги режеш (нареждаш) или майстор. Ако е майстор - това си е негов проблем, ако той не може - сменяй го. Ако си ти - имаш ли дъска за рязане или не. Ако имаш - пробваш. Ако не става - варианта ти е нова дъска (по-скъпа) или електрическа машина за рязане на плочки или ъглошлайф ... или да вземеш от някой (ако намериш някой с хубава дъска и да ти я даде). Ако пък не ти се занимава ги носиш да ти ги нарежат на машина с голям диск и водно. Общо взето това са вариантите.
EDI - майстор
За грес флекса и диамантен диск на БОШ.Аз за камината така ги рязах, само малко вдига пушилка, та процедурата я правих на улицата пред къщата.
funlive - специалист
1. Аз си ги редя. С фаянса и теракота нямах проблем с машинка за рязане. Отворите за контакти, батерии, сифони - със фреза за фаянс.
2. Мога да намеря голяма машина за рязане, флекс, диамантина или дискове за неметал си имам.
Искам мнение защото досега не ми се е случвало да работя с гранитогрес, но мадамата това е избрала... :-D
funlive - специалист
ebahti, извинявай ама пиши по-разбираемо. Нищо не се разбира.
Преведи на свестен българси следната комбинация от неграмотно написани думи:
ebahti написа:
такава плочка я режа за 1 миг с дъската- опгоре на сичко не е и релефна....е не с всяка дъска може ама ако си инвестирал в инструмент......... :wink:
Все пак форума е за взаимопомощ...

Тема "Рязане на теракот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: