• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
zarkoenko - специалист
здравейте на всички.предстои ми строеж на къща върху имот в регулация и искам да попитам от къде трябва да започна с документацията и колко горе долу струват отделните документи.къщата ще е с площ около 80кв.м. тухлена.мога да прекарам ток от около 50м.
Колко според вас ще струва построяването на едно такова жилище с включена ПВЦ дограма и врати като се започва от гола земя без изкарани никакви документи.моля някой ако е правил подобен стоеж скоро да опише подробно етапите и неибходимите документи.благодаря предварително.
ArturDent - Почти Безобиден
Актулана скица
Виза за проектиране
Писма от ВиК, Енерго - че има възможност за ток и вода...
Това ти стига за начало.
След 45 дни се обади пак ;), заради енергото.
zarkoenko - специалист
1.актуална скица-предполагам от поземлената
2.виза за проектиране- от къде?
3.писмо от ВиК и енерго-пускане на молба предполагам.
след 45 дни предполагам,че трябва да чакам отговор.
колко струват тези неща,горе-долу?
какво следва след това?
само да дам разаснение относно водата-има водопровод на около 200метра от имота,но мисля да си сложа Хидрофор.
ArturDent - Почти Безобиден
Актуална скица - от агенцията по кадастъра
Виза (като имаш другите неща) - от общината.
За ВиК и енергото - с молба при тях.
А ако напишеш от къде си - може и повече инфо!

П.П. Събота и неделя, нама да ме мързи толкова и ще пиша още.
Горните ще ти излязат 100-200 лв. Ама пак зависи от къде си. Таксата на агенцията по кадастъра е само еднаква за цялата страна.
rumeniak - специалист
zarkoenko написа:
1.актуална скица-предполагам от поземлената
2.виза за проектиране- от къде?
3.писмо от ВиК и енерго-пускане на молба предполагам.
след 45 дни предполагам,че трябва да чакам отговор.
колко струват тези неща,горе-долу?
какво следва след това?
само да дам разаснение относно водата-има водопровод на около 200метра от имота,но мисля да си сложа Хидрофор.
1. Скицата е или от агенцията по кадастъра или от техническа служба за съответния район.
2. За да получиш виза за проектиране трябва да внесеш в общината следните неща: 1.Копие от нотариален акт. 2. Идеен проект придружен с мотивационно писмо. 3. Актуална скица. 4. Молба за издаване на виза за проектиране.
zarkoenko - специалист
от Йоаким Груево съм.това е село на 10км. от Пловдив и се води,община Стамболийски.
PLOCHKATABG - специалист
zarkoenko написа:
от Йоаким Груево съм.това е село на 10км. от Пловдив и се води,община Стамболийски.
Офф.
Преди да строиш предвиди и някакъв тип озонатор, тия с тоя завод за хартия ще ви удушат с тая смрад . В кръга на шегата разбира се, ама си вони гадно.
8180 - майстор
Сутринта си взех една виза за проектиране от общината в Елин Пелин.
Поне там всичко се прави на место:
1. Актуална скица - указва се "за виза" -10лв./10дни.
2. Виза за проектиране - 20лв./10дни.
Сроковете, ако всичко е наред - при мен или в Общината не беше, та вече съм забравил:
Нотар. акт май оставих (логично или др. основание/права в имота).
Т. 2 на Румениак при мен нямаше - в свободна форма в Заявлението за виза се описаха най-общо намеренията.
Най-добре е, с разните документи (оригинали+копия) да се посети Общината за консултация (с техника, Гл. Архитект - приемат 1 път седмично). Не е невъзможно в един ден да се подаде за 1+2 наведнъж в същия ден. При мен физически беше един паус (скица), върху който се написа виза.
Нататък - след и със №2 - най-общо. Явно има вариации по места.

Известен съм от собствен опит, че има "далавера" (поне в началото), ако имотът е електроснабден или, ако имаш време да го направиш без да обявяваш намерения за строеж, че ЕРП са ужас - при тях (по памет, о имам някъде опис, има го и в сайта им):
Молба за становище (с визата).
Становище - предписание (за проектантите).
Предварителен договор (към комплекта док. за общината за Разр. за строеж) - тук нещо ми се губи. От проекта излиза "Заявена мощност", за която се плаща Такса под/над 1000лв. и се сключва Предв. договор.
С Разр. за строеж - временно присъединяване (строителен ток).
След Разрешение за ползване - присъединяване.

С ВиК е подобно, ДОРИ да не им ползваш услугите!
Започни, че много стана, пък и много има още + местни особености
Eli83 - напреднал
Завода нали го затвориха? :o
zarkoenko - специалист
да,завода затвори,но не се знае до кога.
  • 1
  • 2

Тема "строеж на едноетажна къща 80-90 кв.м." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: