Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
PLOCHKATABG - специалист
KillingSpree написа:
ralev написа:
Хвърлих боб, но не разбрах от кой град си за да ти дам насоки
за София ме интересува. Ако боба е показал Велико Търново от там съм.
Преди време си правих масичка за уредбата от 8 мм, 2 плота, 3 крака дървени облицовани с конопено въже, само че при мен са пробити с отвори за краката, правих си и поставки за колоните от 15 мм. стъкло с извита форма, много добре изглежда. Имах и цяла ъглова секцийка от стъкло висяща на въжета от тавана, без крака.
Цеха се намира по пътя за Казичене, покрай целулозния завод, пряката за завод Начо Иванов, мисля така се казваше, завод за текстил, там като стигнеш и питаш ще те опътят. Имат много добри машини за всякакви отвори и завършващи кантове, кеф ти право, кеф ти овал.
BAlexandrov - специалист
Аз си купих подобна китайска за 160 лв. Догодина - нова :lol:
maroka - специалист
BAlexandrov написа:
Колегата е много прав от практична гледна точка :)
Няма такива цени като китайските :-D

Иначе на въпроса: въпросното UV лепило се използва за залепване на метални елементи към стъклото. Грее се с лампа за няколко секунди и залепването става здраво и напълно прозрачно. Почти всички фирми за стъкло предлагат такава услуга, около 7-10 лв за пул.

Поразтърси се в Гугъл за квадратни крака, предполагам ще намериш.

Само че като сметнеш цената на краката, квадратурата на плота, цената за обработка (кантиране и лепене), бензина за разкарването ти и времето, което си отделил......... 160 лв. са чудесна цена :)
maroka написа:
BAlexandrov написа:
Колегата е много прав от практична гледна точка :)
Няма такива цени като китайските :-D

Иначе на въпроса: въпросното UV лепило се използва за залепване на метални елементи към стъклото. Грее се с лампа за няколко секунди и залепването става здраво и напълно прозрачно. Почти всички фирми за стъкло предлагат такава услуга, около 7-10 лв за пул.

Поразтърси се в Гугъл за квадратни крака, предполагам ще намериш.

Само че като сметнеш цената на краката, квадратурата на плота, цената за обработка (кантиране и лепене), бензина за разкарването ти и времето, което си отделил......... 160 лв. са чудесна цена :)
Добре признавам че има известна логика , ако видя това , което търся на добра цена ще го взема, но се губи кефа от творчеството.
maroka - специалист
Добре признавам че има известна логика , ако видя това , което търся на добра цена ще го взема, но се губи кефа от творчеството.
Поправи ме ако греша, но какво творчество има в това да си поръчаш правоъгълен плот и после да купиш няколко крака :?

Ако имаш нещо друго предвид поне дай да видим за какво иде реч :)
PLOCHKATABG - специалист
maroka написа:
Поправи ме ако греша, но какво творчество има в това да си поръчаш правоъгълен плот и после да купиш няколко крака :?

Ако имаш нещо друго предвид поне дай да видим за какво иде реч :)
Марок, за творчеството, примерно аз когато съм си поръчвал стъкло им нося шаблон направен от мен, спрямо големина, форма . Краката могат да бъдат изпълнени по много начини, фантазия бол, ефекта е друг, когато не е купено, изпитал съм го стотици пъти, вярвай ми няма по добро чувство да си гледаш това,което ти е в представите, независимо, че и други са участвали в процеса .

Относно парите, не не се получава по скъпо, идва едно с едно долу горе на магазина-говоря за китайските изпълнения, я вземи една стилна стъклена маса от Италия например. Влизам в друга тема и ще спра, просто споделям, че чувството на удовлетворение при твоя изработка е доста положително и няма нищо общо с това, което си купил !
шоп - майстор
Прави са колегите, че стъклото е масраф
тези двете съм ги правил аз.Разбира се далеч са от концепцията без рамка

Прикачен файл

111.jpg
111.jpg (70.95 KиБ) Видяна 10836 пъти

Прикачен файл

112.jpg
112.jpg (57.65 KиБ) Видяна 10836 пъти
maroka - специалист
Плочка брадър, нещата които си написал без съмнение са верни.

Само дето малко сам размиваш темата.....масата дето си постнал в началото няма нищо общо с уникална визия, камо ли с италиански дизайн да речем.
Като спомена и къде си търсил крака за масата ептен се отдалечи от Италия, ама това е друга тема :)

Все пак по темата: Кристиан Нейко 90 е фирмата ти за стъкло...ако искаш наистина качествена обработка. Не говоря за рязане/кантиране...имат невероятна база и могат да направят със стъклото почти всичко, което поискаш от тях :)
Работят и с шаблони и с файлове, както ти душа поиска.

За UV лепилото и лампата вече ти споменах.

За краката фирми колкото щеш...има си лидери и за изработка, и за финишинг до най-дребният детайл.
zzuzi - специалист
шоп написа:
....
Koлега,колко ти излезе стъклото,колко мм е и от къде го взе?
PLOCHKATABG - специалист
maroka написа:
Плочка брадър, нещата които си написал без съмнение са верни.

Само дето малко сам размиваш темата.....масата дето си постнал в началото няма нищо общо с уникална визия, камо ли с италиански дизайн да речем.
Като спомена и къде си търсил крака за масата ептен се отдалечи от Италия, ама това е друга тема :)

Все пак по темата: Кристиан Нейко 90 е фирмата ти за стъкло...ако искаш наистина качествена обработка. Не говоря за рязане/кантиране...имат невероятна база и могат да направят със стъклото почти всичко, което поискаш от тях :)
Работят и с шаблони и с файлове, както ти душа поиска.

За UV лепилото и лампата вече ти споменах.

За краката фирми колкото щеш...има си лидери и за изработка, и за финишинг до най-дребният детайл.

Марок, моля те да четеш по внимателно, кой какво пише и какво пита.
После защо се заяждаш, защо така... .
Смесваш две мнения на двама автори, какви Италии, какви Айфелови кули, много пиене имате до компа, а намалете го !

Вие поглеждате ли кой НИК какво пише ? Или за спорта да става спор !
Боже господи ! Мани!
Видел "плочката" и давай, цтцт.

Тема "Стъклена маса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: