Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Lara_ - напреднал
Привет :)

Знам, че всички слагат линейните ( лентови ) сифони в душ кабината или от вътрешната страна на паравана и уплътняват стъклото отдолу със силикон.
А какво ще стане ако не уплътня със силикон и сложа сифона от външната страна на паравана, за да може водата да се стича по стъклото и да отива под него в сифона. :?

Паравана няма да е с плъзгащи врати , а с една статична част и врата. Знам, че тия силикони и перца под вратата се изхабяват бързо и започват да пропускат вода. А и перцето под вратата надали ще спре водата да се стича по фугите.Това искам да избегна. Подовите плочките ще са наредени диагонално.
Държа на 2-рия сифон до мивката.
Линейният сифон е почти по цялата дължина на паравана.

Това е банята. Как мислите? :?:

Прикачен файл

banq.JPG
banq.JPG (41.34 KиБ) Видяна 16966 пъти
svetliopi44 - Чирак...
Става принципно ,но сифон с тази дължина ще е доста парички ... :?
Виждам че държиш на втори сифон ,но моето мнение че с линейния няма да се получат добре нещата заради двойната нивелация на 2 точки на близко разстояние ...
При мен положението е сходно. Сифонът(58.5 см) ще монтирвам точно под стъклената врата, като в "сухата" част на банята сифонът ше се подава по цялата си дължина с 1 см. Особеността на стъклената врата е , че е без рамка отдолу и отгоре, с 2 летящи крила е(http://interceramicbg.com/product.php?l ... eproduct=S 80 G). Така ми отпада нуждата от 2-ри сифон за "сухата" зона.
Fortune - специалист
Lara_ написа:
Привет :)

Знам, че всички слагат линейните ( лентови ) сифони в душ кабината или от вътрешната страна на паравана и уплътняват стъклото отдолу със силикон.
А какво ще стане ако не уплътня със силикон и сложа сифона от външната страна на паравана, за да може водата да се стича по стъклото и да отива под него в сифона. :?

Паравана няма да е с плъзгащи врати , а с една статична част и врата. Знам, че тия силикони и перца под вратата се изхабяват бързо и започват да пропускат вода. А и перцето под вратата надали ще спре водата да се стича по фугите.Това искам да избегна. Подовите плочките ще са наредени диагонално.
Държа на 2-рия сифон до мивката.
Линейният сифон е почти по цялата дължина на паравана.

Това е банята. Как мислите? :?:
А не е ли добре наклона да е към стената зад паравана, съответно и лентовия сифон също...

Прикачен файл

BIG_IMG_1206875029300.JPG
BIG_IMG_1206875029300.JPG (88.67 KиБ) Видяна 16903 пъти
Lara_ - напреднал
Поиграхме си малко да нарисуваме по-нагледно 2-та варианта :)

Прикачен файл

sifon2.jpg
sifon2.jpg (53.14 KиБ) Видяна 16890 пъти
PLOCHKATABG - специалист
Lara_ написа:
Поиграхме си малко да нарисуваме по-нагледно 2-та варианта :)
Како Лара, и без да съм специалист, ще избера 1-ви вариант . :-D

Относно Митака, едното помещение е винаги сухо, предполагам, че роговия сифон е само превантивна мярка.
Последна промяна от PLOCHKATABG на чет юни 10, 2010 1:59 pm, променено общо 1 път.
mitaka_vk - специалист
Лично според мен няма смисъл от душ решетката извън паравана, при наличие на следващ сифон. Идеята е да събира само водата от душа, така че няма логическа и практическа полза да се намира извън поддушовото пространство.

Ето как се слага душрешетка:
Изображение
Ето още един вариант
Изображение
Lara_ - напреднал
То ако ще е извън паравана лентовия, май нямам много нужда от 2-рия сифон...Може да направим наклоните от 2-те страни към лентовия направо :? И без това ще станат много близо един до друг :)
Fortune - специалист
Lara_ написа:
То ако ще е извън паравана лентовия, май нямам много нужда от 2-рия сифон...Може да направим наклоните от 2-те страни към лентовия направо :? И без това ще станат много близо един до друг :)
За да не си играете с два наклона, затова предложих сифона да е към стената, какво му е на варианта? И защо трябва да е в средата на банята?
Lara_ - напреднал
Fortune..Aко се наводни банята откъм мивката...водата как ще стигне до сифона до стената, като на пътя и ще има параван със силиконови уплътнения отдолу?

Тема "Дилема с линеен сифон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: