• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
sergi - специалист
привет

днес в баумакс ми направи впечатление стандартна хидр.система, но с някаква джаджа вътре в кладенеца, която увеличавала засмукващата сила 2 пъти макар с-мата да е извън кладенеца .
дълбочина на засмукване до 50 м!!!!!!

какво е мнението на знаещите?
filmatoplo - майстор
На акъла си разсъждавам да не е някой инжжектор :?
sergi - специалист
вероятно

човекът беше доста компетентен.
нещо като чугунена кривка, коляно и от дъното две тръби влизат в помпата на хидрофора
мисля едната беше 1 цол, а другата 1.4
било разработка от 2 години
mirk - майстор
Точно инжектор или ижектор не знам как е правилния термин. Имаше такава тема преди с линкове и картинки ама с тая търсачка в форума откриването и е мисията невъзможна :-D
filmatoplo - майстор
Писна ми да съм гений :lol:
sergi - специалист
а, ето това е .....

въпроса доколко върши работа, защото при дълбок кладенец се отива на вариант около 1000лв, а с този хидрофор е около 400лв.....

Прикачен файл

1000018505_200.jpg
1000018505_200.jpg (2.66 KиБ) Видяна 4424 пъти
Чаро - Акълия
Вика му се Ежектор.
Пробвай така в търсачката.
Ако питаш мен, се огледай за потопяема помпа... тва е капризно, еле пък от строителен хипермаркет...
filmatoplo - майстор
За сметка на дълбочината от която помпи -пада налягането на изхода на помпата . :wink:
pavkatay - майстор
Чаро написа:
Вика му се Ежектор.
Пробвай така в търсачката.
Ако питаш мен, се огледай за потопяема помпа... тва е капризно, еле пък от строителен хипермаркет...
точно ежектор се нарича. ползва се за повишаване на скоростта и налягането на дозвукови потоци от флуиди чрез впръскване в потока на допълнителна струя от флуида с повишено налягане. честно казано това са спомени отпреди 17-18 години,когато учех самолетите, но съм сигурен в тези спомени.как са го впрегнали в кладенеца не знам, но в реактивния двигател върши чудесна работа
LazarGanev - "Велик майстор"
Част от нагнетения поток се връща в кладенеца, за да подобри засмукването.
  • 1
  • 2

Тема "интересно !!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: