Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tyrnokop - специалист
Здравейте колеги.
Интересувам се откъде мога да закупя тук в България алуминиеви профили със следното или подобно сечение:
Изображение
Китайците продават, но на контейнери, като минималната поръчка е 800 кг.

Благодаря.
шоп - майстор
В софия е стилмет съм гледал подобни. Но казвам подобни.
Borizanov - специалист
Колега, ти ли си ги правиш колекторите? Правил ли си сметки колко би струвало без труд - само материалите?
tyrnokop - специалист
шоп написа:
В софия е стилмет съм гледал подобни. Но казвам подобни.
Във Варненския стилмет ми казаха, че нямат, но може и да е било, защото не им се е занимавало.
Borizanov написа:
Колега, ти ли си ги правиш колекторите? Правил ли си сметки колко би струвало без труд - само материалите?
По груба сметка около 450 лева с тръба 12 мм и абсорбер 0.55 мм (2000ммх1000мм) медна ламарина с включен труд за огъването и.
filmatoplo - майстор
Колко :shock: :? един панел меден на Сънсистем е 359 лв , един турски алуминиев е 190 лв , има и турски медни че и селективни за по 300 лв :wink: - но това не трябва да разваля мерака -направи сам . :)
tyrnokop - специалист
Ако стигна до действителна реализация на проекта задължително ще пиша. Засега проблем се оказва и намирането на закалено стъкло 4 мм.
Но да, меракът е голям.
Borizanov - специалист
filmatoplo написа:
Колко :shock: :? един панел меден на Сънсистем е 359 лв , един турски алуминиев е 190 лв , има и турски медни че и селективни за по 300 лв :wink: - но това не трябва да разваля мерака -направи сам . :)
Колега, кажи къде ги има тия панели по 190 лв.? Нали говорим за панел - как си е с медните тръбички в рамка от стъкло метал и изолация. Или бъркам какво се има в предвид под панел?
vodopada - специалист
За стъклото http://www.glassco.eu/ .Търси Калоян Колев
Успех :2thumbs:
vodopada - специалист
Borizanov написа:
filmatoplo написа:
Колега, кажи къде ги има тия панели по 190 лв.? Нали говорим за панел - как си е с медните тръбички в рамка от стъкло метал и изолация. Или бъркам какво се има в предвид под панел?

Алуминиевия е отливка.
tyrnokop - специалист
Borizanov написа:
Колега, кажи къде ги има тия панели по 190 лв.?
Най-евтините панели, които съм виждал бяха точно на тази цена, като абсорберът беше 2 мм ламарина (желязо).
vodopada написа:
За стъклото http://www.glassco.eu/ .Търси Калоян Колев
Успех :2thumbs:
Благодаря на vodopada.

Тема "Алуминиеви профили за рамка на слънчев колектор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: