• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
filmatoplo - майстор
Днес бях в Помпен свят и един клиент искаше помпа да тегли от 15 метра -продавача естествено му показа потапаща за 1000 лв .Аз не се обадих че може да си я спретне за 400-500 от отделни компоненти с ежектор и помпа за 350 лв -имаше ги там за случая -Перболо ли бяха :? сиви чугунаци. ха ха -Педроло била :-D Лазар я цитира нейде.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ето я помпата:
http://www.ranchobg.com/?81&02&9666#a118
Гарантирам, че са железни. И аз имам, и много клиенти съм снабдил с тях - всички са доволни. Докато има други италиански марки, които са проблемни.
Филма, ти имаш ли впечатления от тези ежектори. Въпроса важи и за всеки друг де :-D
filmatoplo - майстор
Да веднъж участвах с колеги от Бургас -тоест те я монтираха , аз поех полиетилена към сградата до съдове и от тях с др помпа към перални .Наистина върти една и съща вода и засмуква като от жигльора на карбуратор сондажна вода , и в казармата старите кучета ме караха да поддържам едни помпи с такива смукатели -постоянно наливах вода отгоре и пусках мотора при пуск.Е те издъшаха отвсякъде -сменях лоени набивки постоянно.Имаше моменти обезвъздушавам от 1 болче и пускам -ако помпата се вледени тоест кондензира за секунди -значи работи добре -грее ли -пак отначало. :wink:А в съседната тема -помпа за кладенец -последния пост има схема.
LazarGanev - "Велик майстор"
Да разкажа една случка от последните дни. В новата къща имам 2 етажа под нивото на уличната канализация, а горните етажи се оттичат директно в канализацията. За долните етажи е предвидена фекална помпа и естествено - пак съм се спрял на Педроло, щото на Грундфос за няколко пъти по-скъпи. Септичната яма е готова от 2 години, пусната е тръба ф50 полиетилен от нея към дворната канализация и вчера дойде ред да монтираме помпата (фекална), която е с поплавък и включва от време на време за да изпрати багажа към уличната канализация. Монтирахме я и като я пускаме - нъцки - не качва в канализацията. Изчислявам отноео метрите - 10м денивелация, а помпата я взимам, че уж качва на 15м. Заглеждам се в книжката и на кашона и виждам - 10м. Грабвам я и се каня да я връщам. Там ми обясняват, че е за 15м, а 10м може да се потапя. Ама за всеки случай я взеха за изпитание, което показа 1,6 бара,което означава, че може да качва на 16м (а аз имам 10) :? , което означава, че помпата е наред, а проблема е другаде. Снощи реших и надух Тръбата ф50 с 5бара от водопровода - държи се като затапена. тръбата е дълга около 30м и е под земята, а мястото на включване към дворната ПВЦ канализация (която е ф160) дори е под бетон :? Веднага уговорих за тази сутрин един познат с камион за почистване на канали. Той ми изръси цена 200лв като за колега :shock: , ама аз се съгласявам. Сутринта отиваме с колегата по-рано и докато дойде оня реших да разкопаем тръбата и да я срежем за да локализираме запушването. Без да искам съм улучил точно мястото, където тръбата е смачката от насипа на 3 места. Две муфи и 2 метра тръба оправиха нещата. Оня се изяде от яд, ама пак ми взе 50лв за идването :-D
filmatoplo - майстор
Ле ле- какви работи са ти на главата :) По миналото лято -шуми нещо из двора и цветята хортензии станаха 2 метра :-D а то какво било спукан водопровод .Копая аз и приятели из двора и намираме дупката в тръбата- цол и четвърт поцинкована , бегом до веикато зьа скоба .Стягаме за 2 минути и от там бутилка водка по случая че уж оправихме аварията .Пием водката хвърляме шишето в дупката и заравяме :wink: .На другия ден пак шуми :shock: метър по надясно -случая се повтаря със скобата и водката и закопаването на шишето :wink: До тук добре :) но на 3 ден пак шуми 1 метър по надясно - и дойде багера да копае вече улицата за подмяна на цялата тръба :-D и там водка -това си е класика в жанра за майсторите от веика .Който не вярва да слага бас -скобите и шишетата са още под земята .Захранихме с черен полиетилен и готово.И тока -кабела гръмна веднъж и чехите стояха на тъмно ама това някой ден в Електротехника. :wink:
sergi - специалист
filmatoplo написа:
Днес бях в Помпен свят и един клиент искаше помпа да тегли от 15 метра -продавача естествено му показа потапаща за 1000 лв .Аз не се обадих че може да си я спретне за 400-500 от отделни компоненти с ежектор и помпа за 350 лв -имаше ги там за случая -Перболо ли бяха :? сиви чугунаци. ха ха -Педроло била :-D Лазар я цитира нейде.
въпроса е, доколко безпроблемна е тази схема....
щото ако непрекъснато се занимаваш с глупости около системата!

много добре си спомням лафа на лазар от преди време - слагаш Грундфос и забравяш откъде ти идва водата! :?
мисълта ми е че ако работи добре с ежектора, то пак става с външна истинска помпа, ежектор и т.н.

аQ и вместо 2000 лв за комплекта на грундфос SQE
Чаро - Акълия
Изображение

Те го. Част от вече изпомпаната вода се връща долу и се нагнетява по посока на засмукването- демек нагоре. Ефекта е 'увличане'.
Помпата е капризна, обезвъздушава се, в сравнение с обикновена е с висока консумация и ниски налягане и дебит.
Аз препоръчвам потопяема.
Не е нужно чак да е SQE на грундфос. Предполагам за едното поливане или хидрофора не ти трябва точно определен дебит или фиксирана консумация. :lol:
sergi - специалист
за сега мисля основно за захранване на къщата с вода - 7-8 консуматора
просто ми стана интересно, заради разликата в цената на двете системи, иначе ясно е за потопяемите схеми...
dragozow - майстор
sergi написа:
а, ето това е .....

въпроса доколко върши работа, защото при дълбок кладенец се отива на вариант около 1000лв, а с този хидрофор е около 400лв.....
Не е нова разработка, има го от години.
  • 1
  • 2

Тема "интересно !!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: