Ел. инструментите. Консумативи.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ама каква гаранция ще търсиш, след като си го разглобявал? Пиши го към "Разходи за обучение" :-D
Norek1 - специалист
Хаха е то само 4 винтчета отворих-снимах-затворих :) даже и нова отверка си купих да не нарана винтчетата, че са черни :-D
lov - майстор
Това че си го разглобил хич да не ти пука. Никой няма да разбере дали е отварян или не. Греста ти даже е била малко в повече щом казваш че си махнал малко от нея. Не я подменяй по никакъв начин с друга или да я смесваш с друга по простата причина, че е специална високооборотна. И както я описваш по консиситенция на точно такава прилича. Това че ти загрява малко не е страшно мисля че ще се оправи в карането като поработи малко. Просто китайците си спестяват от някоя друга операция по зъбните двойки. На качествените инструменти зъбните двойки се хонинговат. Или да го обесня на елементарен език. Зацепват се една в друга и се въртят във вана с финен абразив докато се напаснат повърхнините на зъбите една към друга. За това и винаги се продават като резервна част по двойки. След такава обработка се намалява и шума от работата а и не загрява толкова много. Също така преди да напуснат завода винаги се оставят да работят на стенд определено време. Хем се слядят някой параметри за дефекти хем и се прави първоначално разработване. То има още много гъдели по зъбните двойки и тяхното зацепване но да не се впускаме в подробности. Няма да ходи в космоса я или на изложба.
Има разни шмекерии за да се потулят нещаста като е в твоя случай в греста се слагат разни добавки и се надяват в процеса на работа да се уталожат нещата. Ама то и няма друг начин да се направи такава ниска цена без да се пропуснат някои неща. Само за сведение най скъпото нещо в един такъв ел. инструмент е точно механичната част. Напъвай я смело щом е в гаранция и докато устиска. Само в началото след като срежеш нещо остави 10-15 секунди да поработи на празен ход за да се охлади поне елекрическата част. Ако изгори майната му носия и ще ти я сменят с нова. По принцип вече така се процедира ни кой не ремонтира вече такива ефтении.
С риска да бъда оплют тука от колеги ама отдавна минах на такива еднодневки. Щом ми върши работа за която е предназначено значи става. Както колегата казва по горе кафето е еднакво на вкус. И няма смисъл да се набутвам с прекалено скъпа техника и да треперя над нея че щяла да се повреди. Кога не ти е основна машина и по цял ден да ти е в ръцете става. Събрал съм даже няколко китайски перфоратора който все вземах преди да почна нещо по голямо и да не остана изненадан в някой момент. Да ама не всичките все още си работят. Отдавна са си изкарали парите.
Norek1 - специалист
Ама тва уж не е китайско Black&Decker си е марка с традиции пише, че е произведено в ЕС и не ми се вижда ефтинко за 100лв. :) като изрично в инструкциите е упоменато, инструмента е за домашно ползване :)
marian1 - майстор
Norek1 написа:
Ама тва уж не е китайско Black&Decker си е марка с традиции пише, че е произведено в ЕС и не ми се вижда ефтинко за 100лв. :) като изрично в инструкциите е упоменато, инструмента е за домашно ползване :)

Не се засягай,ама отдавна тази марка е много калпава и посредствена,спарки ги изпревариха ...относно проблема ти,и аз мисля че е въпрос на време и напасване.Вземи и я застопори някъде и я пускай и спирай докато или се разработи или изгори,за което трябва да внимаваш все пак,не знам дали ще ти признаят безпроблемно гаранция - щото тези в сервизите са кучета и душат много и да не те обвинят в професионална употреба :-D
lov - майстор
:lol: :lol: :lol:
И на Спарки пише че е произведено в европа но не всичко. Да така е и не е само клюка за съжаление ами и истина. Внасят някой машини от китай и тука само ги опковат с тяхното лого.Завода почти не работи. И то не е заради кризата от сега ами от няколко години. По голямата част от кадърните им специалисти или ги съкратиха или се разбягаха тъй че внимателно с марката Спарки.
mirk - майстор
Където ще да са правени :lol: ако ще и на Марс, важното е да е с качество като това за което плащаш. Плащаш за Спарки и очакваш сервиз, качество и цена като за Спарки. Плащаш за нещо по скъпо и очакваш съответното качество. Ако продукта отговаря на очакванията ти за качество какво значение има къде е правен.
Norek1 - специалист
Тва за Black&Deckera не го знаех ама всеки ден научаваме нещо ново.Мислих си, че са среден клас инструменти, ще си бачкам с него пак ако нещо си намерих и бързооборотна грес може и да я сменя ама тва ще е последен вариант :)
marian1 - майстор
ами елементарно колега, интересува ме не само качеството, аз за качество си го избирам,такова каквото ми е необходимо,но избирам и марката според това-да има добра гаранционна база-разходи се и виж,на всеки пазар има сергия с части за спарки,дето има една дума и ей сега да ти се прецака нещо тичаш до пазара и си отново ТИ.А я ми намери части за машина примерно Блек Декер ама още от онова време когато бяха черни и оранж.... :lol: не знам вие как сте,ама аз привикна ли с някой инструмент,и същият да ми дадеш намирам разлика- не си сменям инструмента за нищо! А колко сервза има Б&Д в София? А в по малките градове? А от колко сервизи се случва да си недоволен? Ами ако се скараш с хората в единственият сервиз в твоя град? Какво през 3 морета ще ходиш да дириш друг ли?.....

П.П. Сега видях писаното от теб
Колега,не сменяй греста, а отиди там където си купил ъглошлайфа и помоли да ти пуснат един друг,после още един и беж за рекламация ако се различават.Смяната на греста ще означава само и единствено -отпадане на гаранцията и вечно твой ъглошлайф.
mirk - майстор
Имено и аз това казвам че всяко качество си заслужава цената ако се припокриват двете, без значение че било Спарки и правено в Китай. Ако ще и в Бангладеш да е правено ако качеството му е това за което си платил и винаги могат да ти го оправят и има достъпни резервни части какъв е проблема.

Тема "Относно ъглошлайф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: