Time2Burn написа:Аз съм слагал мивка (60 см) със стандартен дюбхел за монтаж на умивалник. Пробиваш, слагаш дюбела, навиваш шпилките (въпреки че ще играят след като ги завиеш) отзад намазваш мивката със силикон (има си удебелени места по порцелана, които лепват на стената) закачаш и затягаш гайките докато фиксираш мивката. Не е необходимо да стягаш, тъй като ще започне да превърта дюбела. Оставяш мивката докато стегне силикона и вече е монтирана професионално. Някой ако се съмнява в думите ми - да направи същото с монтаж на мивка (говоря за силикона отзад, санитарен естествено) да изчака 12 часа, след което да извади дюбелите... Ще се изненадате но мивката стои, и ще стои така сякаш си е монтирана както си му е реда. Често случаи имам, когато тоалетните чинии минават точно над канализацията и е невъзможно да пробия пода за да поставя дюбели. Намазвам силикона, поставям чинията, на другия ден е здраво като бетон. Монтирал съм стотици умивалници и клекала, метода е 100% изпитан. Не са необходими никакви усилващи дюбели, анкерни болтоеве или заздравителни планки. (Дори може и без дюбели) Успех!