Мечтата на всяка домакиня
zorry - помощник
Искам да ми направят шкафчета, в които да затворя пералня и съдомиялна (които са стандартни, а не за вграждане) и тези шкафчета да се затварят с вратички отпред. Искам тези шкафчета да са високи 86 см (уредите са 85). И... нали се получава така, че вратите ще са до земята, ако са такива височините... Възможно ли е някак да се направят тези шкафчета :?:
zorry - помощник
А може ли изобщо пералнята да е в шкаф?
maroka - специалист
А защо в шкаф ?

Слага се на пода, изнася се плота напред и затваряш с врата :)
shadowman - майстор
Ако не е купена пералнята/съдомиялната търси с по малка дълбочина, около 500мм (перални има, но за миялни не знам). Аз съм правил номера и важното е да се предвидят пантите, ако ще са с обикновенни панти (отварят се на 90 градуса) са нужни 60-70 мм отвор, ако ще са 175 градуса поне 150-160 мм отвор (главно заради пантите). Разликата в двете е градуса, по големия градус повече пространство и удобство пред уреда. Целта е вратите на уредите да са в една равна с другите врати и понякога е трудно постижима, но зависи от уреда.
zorry - помощник
Мда... и миялни има такива. благодаря ви за отговорите! Мисля, че може да се получи.
shadowman - майстор
Че може може, това искаме да кажем.
torbalan - Дървен философ
какъв е смисъла да се вграждат уреди, които не са за вграждане?
особено, ако все още не са купени?
zorry - помощник
torbalan написа:
какъв е смисъла да се вграждат уреди, които не са за вграждане?
особено, ако все още не са купени?
Ами смисълът е в това, че няма да се виждат.
niki_sap - специалист
Имай предвид, че специално за пералнята 1 см. отгоре може и да не ти е остатъчен, защото пералнята вибрира, а понякога и подскача. ако оставиш повече пък може да ти стане малко неудобно за ползване плота. Затова, ако наистина не си купила още уредите - помисли да си купиш такива специално за вграждане. Разликата в цените вече не е чак толкова голяма.

Тема "Може ли такива шкафчета?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: