Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
RosBos - напреднал
Здравей те,
Искам да се похваля с малкото развитие по моя проект и да попитам за някой неща.
Контролера и драйверите са готови захранвах ги един по един със захранване от стар принтер и всичко си работи.

Прикачен файл

img_551.jpg
img_551.jpg (38.72 KиБ) Видяна 4643 пъти

Прикачен файл

img_556.jpg
img_556.jpg (58.79 KиБ) Видяна 4643 пъти

Прикачен файл

img_558.jpg
img_558.jpg (84.27 KиБ) Видяна 4643 пъти
Последна промяна от RosBos на пон юни 14, 2010 12:44 am, променено общо 1 път.
RosBos - напреднал
Въпрос към ELEMENTAL.

Но сега ми изникна въпроса за захранването и се сетих за една стара микровълнова печка, която си седи в мазето но село от доста време, та имам въпрос към ELEMENTAL.
На 76 стр. си дал вариант за използване на траф от микровълнова. Може ли да дадеш още малко подробности за този вариант и за мекия старт. Тези 25-30 навивки какъв волтаж ще постигнат и магнитните шунтове за които говориш отбелязаното на снимката ли е. На схемата с мекия старт си дал траф с 12v на вторичната намотка, а на изхода на токоизправителя 28-30v. Аз ли бъркам някъде, защото ми трябват 30v, но наскоро правих токоизправител за усилвател на 12v и преди греца е 12v а след токоизправителя е 14v.[/b]

Прикачен файл

img_529.jpg
img_529.jpg (20.8 KиБ) Видяна 4642 пъти

Прикачен файл

img_530.jpg
img_530.jpg (37.85 KиБ) Видяна 4642 пъти

Прикачен файл

img_534.jpg
img_534.jpg (75.78 KиБ) Видяна 4642 пъти
Последна промяна от RosBos на пон юни 14, 2010 12:43 am, променено общо 1 път.
RosBos - напреднал
Въпрос към velsi.

От микровълновата останаха и няколко ключета подобни на тези които си използвал за крайни изключватели на първите снимки от машината. Проработиха ли и удачно ли е използването им за тази цел?

Прикачен файл

img_560.jpg
img_560.jpg (36.47 KиБ) Видяна 4641 пъти
velsi - Почетен майстор
Да, работят си. За крайни изключватели тези от снимките ми се виждат подходящи. Стига да ти пасват на конструкцията механически.
svetliopi44 - Чирак...
RosBos Привет колега ... добре си подредил нещата ...
По въпроса за захранването ... хубаво е да знаеш какви мотори ще използваш... Ако си чел темата си забелязал ,че има колеги който захранват с 300W импулсно и нямат проблем...
Схемата която ELEMENTAL е дал е с 2 трафа по 12V (явно не си обърнал внимание )...
Дай да видим моторите ... така и колегите ще ти дадат по-точни отговори ...
Поздрави и успех ... :2thumbs:
RosBos - напреднал
Сега като го спомена наистина не съм обърнал внимание на схемата в частта с трафовете за което се извинявам.
Относно моторите засега използвам за тестовете едни неподходящи за тази цел със стъпка 7,5. Евентуално ще ги използвам с ремъчна предавка за 4та ос, но това засега със този контролер е неосъществимо. Търся от копирна машина, такива каквито използва velsi, но ако не намеря до седмица ще поръчам от Китай.
А за захранването на първо време ще се опитам да реализирам варианта с траф от микровълнова, ако не стане ще поръчам това
http://www.tpetrov.com/search.php?prod= ... 0%9E%D0%9A
FLUID - напреднал
Здравейте!
И аз съм на същия хал като RosBos :-D
FLUID - напреднал
...надявам се,че ако имам затруднения ще помагате!
svetliopi44 - Чирак...
RosBos
:arrow:
Налични в момента са 3бр.
Цена за 1бр. - 8.00лв,
Цена за трите броя общо - 20.00лв.
Намират се в Пловдив.Мога да ги изпратя с ЕКОНТ,СПИДИ или ИНТЕРЛОГИСТИКА за сметка на купувача.
При въпроси electron_pv@yahoo.com , ЛС или тел. 0897 949 779

Аз си поръчах от това момче ... дойдоха ми към 26 лв. и трите с Еконт.
По мощни мотори винаги можеш да сложиш в последствие ... пробвай първо с тея ... е разбира се това е мое мнение ...лично аз така направих... :roll:
(моторите са като на Velsi)
FLUID - напреднал
Помощ...Опитвам се да завъртя двигател, но не се получава!Всичко е свързано и захранено, конфигурирал съм LTP-то, настройките на мотора са въведени...Резултата е, че и трите релета се задействат, диода на драйвера свети постоянно и двигателя издава жужене.Все едно заковава на място...като пробвам със стрелките ефекта е нулев!Нямам идея каква е причината. :sad:

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: