• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
lazarus18 - напреднал
masteradmin написа:
Много просто, направи един сравнително добър ремонт да не си личи, че е наводнявано, след това си направи дебела застраховка и след това ще получиш парите за 2 ремонта. А най - веселата част, е че парите ще плати съседката ти, защото застрахователната компания ще я осъди :)
Точмо така процедирах и аз в старото ми жилище. Над мен наематели, нехаещи за жилището. Резултата - безкрайни наводнения.
Накрая направих един ремонт да оправя щетите. Застраховах се. След 2 месеца вече беше избила влагата и застрахователя плати. Аз го оправих и след няколко месеца пак изби влага.
Не знам какво точно са направили от застрахователя, но хазяина дойде след няколко дена и взе да ми се мазни и ремонта горе започна след 1 седмица.
Osiris - специалист
Пуснали са му едно дело за нанесени имуществени щети и понеже застрахователите си имат добри адвокати си прибират парите без проблем :? та или се разбирате со кротко со благо или застраховка :lцl:
Rumen Iankov - специалист
Сложи един спирателен кран на главния щранг и намали налягането на водата нагоре.Малко е незаконно но мисля че ще има ефект със съседката.
Delty - помощник
Emerald написа:
Ужас! :shock: Горките.

Проблемите тук опират в межличностни и междусъседски отношения и за съжаление, съседите не можем да си сменяваме по желание. Затова мислите ми за решаването на проблема са в следните насоки:

-Търсене на права по законен път с полиция и принудителен ремонт при съседката.
-Застраховане на жилището ви за подобни произшествия. В такъв случай със съседката ще се разправя застрахователя.
- Разправяне със съседа на домово събрание
-Вдигане шум по медии ("Искрено и лично") :shock:

За друго не се сещам. Каквито и мерки за изолация да предприемате, няма да ви спасят при леене на вода по стените. Саморазправа също не е изход. Може би ще успееш да и вкараш ремонтна бригада в банята да и разрушат тази вана и да си поеме разходите? Защото решението е само в това да се направи при нея ремонта. :?
Потърсих правата си по законен път:
- в полицията ми казаха, че нищо не могат да направят, освен да ги привикат, което и направиха, онези писаха обяснение и ефекта е никакъв.
:cry:
- клаузата в застраховката ще я включа веднага щом напарвя ремонта. Сега сме строителна площадка и няма смисъл.
Говорих със застхователя и ме увериха, че първия път ще ми платят обезщетение, а при всяко следващо наводнение, Те ще направят регресионен иск срещу съседите. Така че надявам се и това да помогне.
- домово събрание не помага. Всички са вдигнали ръце от конкретните съседи (във връзка с други общовходови дела). Теча продължава и по етажите на долу, но никой не подхваща дори въпроса вече. Примирили са се и си живеят в мухъл и влага.
- Вдигане шум по медии ("Искрено и лично") не ми е хич присърце, макар че може и да има ефект.

На мен иначе ми е ясно, че Решението е отстраняване на причината за тези течове. Другото е временно спасяване.

Благодаря за споделените ви мнения :) !
ValBo - специалист
Полицията не е решение.
Трябва ви адвокат.
Иск за имуществени и морални щети.
Ако хванете и някой познат лекар да напише, че сте прихванали дихателни проблеми заради влагата и мухала ще омекнат съвсем.
Даже и до съд няма да стигне!
Не само, че ще направят ремонт, ами ще платят и за адвоката, а и обещетение ще има.
  • 1
  • 2

Тема "КОМШИЙКАТА МЕ НАВОДНИ!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: