Най - вълнуващия въпрос зимно време.
PLOCHKATABG - специалист
niau написа:
Да посъживя тази малко стара тема, но може ли хората използващи пиролизни котили да споменят мощността на котела и горе долу колко дърва им отиват за един сезон. Знам че е много субективно, но все пак е някакъв ориентир за мен. Предстои ми изграждане на нов навес за дърва и се чудя колко голям да го направя. По нататък мисля да сложа и пиролизен котел та затова ме интересува за този тип котли.
Мой приятел има такъв котел, уникална ламя. Едно зареждане , вярвай ми, диаметър около 60-70 см, метровици, реди ги като кибритени клечки едно върху друго, 8-10 часа, 50 кубика не го оправят на сезон.
Топли 2 етажа + магазин 35 кв.. Но е доволен откъм топлина .
hygro - майстор
50 кубика са 75 MWh топлина! Твоят приятел здраво е оплескал нещо. По-добре да се беше отоплявал с ток :)
PLOCHKATABG - специалист
hygro написа:
50 кубика са 75 MWh топлина! Твоят приятел здраво е оплескал нещо. По-добре да се беше отоплявал с ток :)
Факт е .
Лично съм виждал по колко дърва кара на година и по колко слага .
Котела и инсталацията са му изпълнени от фирма, само комина му струваше около 5000 лв. . Друг е въпроса, че е предвидено в последствие да топли още помещения, но тогава ще трябва да слага по повечко дърва мисля .
filmatoplo - майстор
Абсолютно нормално със 50 кубика 75 киловата :wink: даже и малко е изгорил -по каталог на Атмоса му дават -кубик на киловат :!: Въпрос на изолирана сграда и сухи дърва под 20% плюс яка окомплектовка на котела -че да има икономия . :wink:10 тина котела Атмос наблюдавам -монтирани от мен и от мои колеги по правилата -изгарят си кубиците и още как .Имат малко разлика но сградите са различни -естествено тези без изолация горят повече. :wink:
Брей бая си е. Демек, ако котела е изпълнен правилно за 30 кw горе долу отиват 30 кубика. Интересно, ако котела не е пиролизен, а обикновен на въглища и дърва какви са количествата.
filmatoplo - майстор
30 Кубика дърва , въглищата са на тон -не ми се смята за 30 киловата колко кила въглища са нужни -на час разбира се .Има съпоставителна таблица с калоричността на горивата. :wink:
8180 - майстор
Пичове,
Я си уточнете мерките - W, Wh за сезон, кубик, че се обърках.
filmatoplo - майстор
То е ясно че тия кубици ги дрънкаме наизуст :wink: но истината е някъде там в обемите дърва -колкото по сурови толкова повече .В сметки сега няма да се впускам :) -зимата.За сметки да се поразмърдат др спецове Антон М , Емоз , Лазар Г, 2в6 -не се сърдете ако пропусна някой :wink:Мен ме гони вече плажа и туристи чакам :lol: .
teoto - специалист
filmatoplo написа:
30 Кубика дърва , въглищата са на тон -не ми се смята за 30 киловата колко кила въглища са нужни -на час разбира се .Има съпоставителна таблица с калоричността на горивата. :wink:
Тази зима изгорих 2.5 т. (домбаски въглища). Котел Viadrus U22. Отопляема площ 160 кв. м. два етажа - приблизително 500-600лв на сезон
шоп - майстор
teoto, без никакви дърва ли?
баси... :?

Тема "Предимствата на ПИРОЛИЗНИТЕ котли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: