Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
phoenix - специалист
някаква идея за какви греди/ребра, през какво разстояние, какви размери?... мисля наклона да е 2-3% към терасата. Тези дни ще се консултирам и с конструктор, все пак се надявам и от тук да почерпя информация. Гледам че има доста хора с подходящ софтуер. Може ли някой да направи 3Д визуализация на покрива/тераса.
Някаква подобна на тази тераса мисля да си заформя горе:
Изображение
phoenix - специалист
от жегата на никой не му се пише ли... :roll:
кажете де, как да постъпя. Какви са правилата за правене на такава тераса на покрива при положение, че основата на пода ще е гредоред. Има ли някакви изисквания, на какво разстояние се слагат греди, или се прави с ребра, какви размери да са, как да се хидроизолира, с какво..... искам горе спокойно да може да се ходи и да се почиства, мисля си и за някакви плочки.... какви наклони се правят по принцип. Все някакви правила трябва да има. Щото аз и сам ще сътворя нещо, въпроса не е да откривам едва ли не топлата вода.
torbalan - Дървен философ
плоча ли ще лееш?
сандвич панели ли ще слагаш?
или някаква друга конструкция ще правиш?
phoenix - специалист
Къщата няма да понесе плоча. Най-вероятно ще са греди.
stivemaster - майстор
Хайде аз ще ти отговоря phoenix .Това което си намислил и поставяш като условие (основа - гредоред)просто не е основа за плосък покрив да не коментирам изобщо джакузито , как би се вписало върху гредите.Като да направиш от трабант - бронирана кола .
phoenix - специалист
абе да кажа все пак, на покрива не планирам да има джакузи, просто такава картинка намерих. Както казах в по-горен пост, искам горе да си сложа маса, пейки и 2 шезлонга..., а и една пергула за да кача на нея асмата за шарена сянка.
сташа дума по-скоро за нещо подобно, само дето мебелите няма да са меки
Изображение
vipltd - специалист
phoenix,
успех в начинанието.
Правиш си жб пояс над каменната зидария.
Над пояса монтираш греди ,стоманени,поцинковани ,високи 25 см през
61 см и върху гредите 22 mm OSB или водоустойчиви плоскости.
Правиш си хидроизолацията и върху нея армирана замазка с 1% наклон.Отводняването може да е от няколко места.
Редиш си плочките.Топлоизолацията я решаваш отдолу между гредите.
phoenix - специалист
иииииии първата бира заминава за хасково.
Някаква идея за цена на профилите? Все пак трябва да се подготвя първо финансово преди каквото и да започна. Все пак проблем ли е ако наредя по-на често дървени греди(сега ще кажете " ти за метални греди му говориш, той пак за дървени си приказва") ама тях вече ги имам и са импрегнирани, и ще ми е доста по-евтино да добавя още малко греди за да се подсигуря ако ще и на 25см да са, отколкото да купувам за целия покрив метални греди.
vipltd - специалист
Леката конструкция я препоръчах,защото са практически вечни.
Но след бирата...,като видях,че полетата ти са къси,в смисъл разстоянията позволяват да ги минеш и с дървени греди.По-нагъсто.
phoenix - специалист
добре де, защо според мен и още няколко човека може да се направи, според други било все едно да бронирам трабант.... Все пак почти винаги варианти има, стига да се мисли малко извън рамките на капаците, които сме свикнали да имаме. Много се радвам на форума и най-вече с мотото му. В нас съм правил абсолютно всичко сам включително почти всички мебели без един диван и 4 стола. Така че знам много добре за невъзможните неща.
Остава някой да каже какви са желателните покрития. Мисля си да сложа от шперплата който се слага при леене на бетон, един такъв водоустойчив, после хидроизолация, след това да хвана фибран, върху него армирана замазка, след това пак хидроизолация и върху нея някаква тънка замазка и някакъв гранитогрес.
Това ми идва на акъла, от тук нататък, някой който е учил или има опит с това да каже дали съм на прав път и ако не да каже как се прави. Не искам да стане както в офиса ми... ново стрителство и на 3-тата година след акт 16 да падне мазилката в стаята.

Тема "въпрос за избор на покрив." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: