Мечтата на всяка домакиня
zorry - помощник
http://vsumebelsam.ru/stiralnaya-mashina-na-kuxne.html
Аз с руския съм зле, ама гугъл това го превежда доста забавно :)
Имай предвид, че специално за пералнята 1 см. отгоре може и да не ти е остатъчен, защото пералнята вибрира, а понякога и подскача. ако оставиш повече пък може да ти стане малко неудобно за ползване плота. Затова, ако наистина не си купила още уредите - помисли да си купиш такива специално за вграждане. Разликата в цените вече не е чак толкова голяма.
Не е малка разликата, защото моята пералня трябва да е със сушилня.
niki_sap - специалист
Не съм търсил напоследък такива уреди и не знам дали се предлага смесена машина за вграждане и на каква цена. Аз лично ползвам 2 в 1 на Кенди и не съм много доволен - винаги го казвам, когато става дума за смесени уреди. Ако имаш възможност (място) не си взимай една машина, а две отделни - не суши като хората, защото барабана е много малък и не успява да развърти дрехите и да им вкара достатъчно въздух за да ги изсуши. Съответно за да изсушиш 1 пералня трябва да го правиш най-малко на два пъти в зависимост от това какво сушиш. Отделно тези 2 в 1 машини всичи са кондензационни и нямат възможност за регулиране на температурата за сушене - т.е. не може да сложиш всичко да суши, щото скапва по-чувствителните дрехи от високата температура (представи си как переш на 30 градуса и след това пускаш сушилнята, която суши на 60-70 градуса). От друга страна ако переш по-малки количества можеш да ползваш двата цикъла един след друг и примерно да заредиш пералнята вечерта и на сутринта да ги извадиш сухи.
Но това си е съвсем отделна тема :)
zorry - помощник
Да, много четох за това 2 в 1. и бях решила да си взема отделни, но...
бокса ми е 275х240 и колкото и да ги редих тези уреди, не се получаваше добре и накрая реших да е 2 в 1... може да пускам по половин пране, а може и да имам и простор на терасата...
niki_sap - специалист
Ами пусни една схема на кухнята и на целия апартамент и може да изкочат идеи как да се направи по-добро разпределение и дали евентуално има вариант пералнята и сушилнята въобще да не са в кухнята.
zorry - помощник
niki_sap написа:
Ами пусни една схема на кухнята и на целия апартамент и може да изкочат идеи как да се направи по-добро разпределение и дали евентуално има вариант пералнята и сушилнята въобще да не са в кухнята.
Е няма къде другаде. Банята ми е 2.7 кв.м. Там не може... Другаде е изключено. Не съм от хората, дего ще си сложат сушилня в спалнята :) Бокса ми е 275х240 - там е единственото място... може само на Г да се редят шкафчета и уреди по стените, защото от едната страна има прозорец, а не искам да се отделя бокса с плот или нещо подобно.
http://lh4.ggpht.com/_xeLm2jg5Pvc/TBCZY ... 28_001.jpg
това е един от предните варианти на разпределение. Последния не съм ко гачвала. Също така, не може сушилнята да се сложи върху пералнята, защото прозореца е на 55 см от стената (и на 90 см от пода)
Здравей!
скоро монтирах пералня зад врати но не и правих отделен шкаф а вратите хванах за съседните шкафове .Цокъла застана съвсем нормално пред неяно не зная дали става със всички перални ,а плота дръпнах 2см. напред
zorry - помощник
laaw написа:
Здравей!
скоро монтирах пералня зад врати но не и правих отделен шкаф а вратите хванах за съседните шкафове .Цокъла застана съвсем нормално пред неяно не зная дали става със всички перални ,а плота дръпнах 2см. напред
А пералнята колко беше дълбока?... Аз се надявам при 53,5 да няма да няма нужда да се дърпа плота напред.
niki_sap - специалист
Къде е вратата и къде е комина?
без да са ясни горните две подредбата от дясно наляво може да е: хладилник, миялна, мивка, ъгъл, пералня, сушилня, печка. според зависи дали ще вземеш примерно 45 см. миялна, може и да остане едно малко шкафче измежду всичките.
Ако решиш да няма сушилня ти се освобождава 60 см за още един шкаф. което си е крайно недостатъчно освен ако не си предвидила шкафове и на друго място. Помисли си все пак за вариант с някакъв остров, бар плот или каквото си харесаш.
zorry - помощник
Забравих да кажа, че изводи за вода и други не искам да се местят или да се правят нови :) а те са на стената отляво... т.е. отсреща.. вратата няма значение, защото това е кухненски бокс, а не отделна кухня..
Ако маркучите не те бутнат още напред ще се събереш.Можеш да провериш като допреш пералнята до стената наместваш маркучите и измеваш колко см. и трябват. Стандартния корпус на шкафовете е 56см. и можеш да спечелиш още 1см. от гърба

Тема "Може ли такива шкафчета?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: