Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
bridge - специалист
Положението е следното, в мазето и гаража си имам басейни. Иска ми се да купя някаква помпа, с която да ги отводня до колкото е възможно. Мисля да купя водопотопяема помпа, ще свърши ли работа? Или ако не, към какво да се ориентирам? Водата е замърсена, но предполагам, че няма едри частици. Също ще ми трябва маркуч, около 30м, възможно ли е да излезе по-скъп от помпата?
Спешно ми трябва някакво мнение и препоръки.
romanpm - майстор
Не препоръчвам изпомпване на водата , а търси причината преди това защото ще и направиш пътека /дамари/ и ще идва непрекъснато в мазето вместо някъде вън примерно в шахта или отводняване :wink:
bridge - специалист
И все пак се налага да изпомпам тази вода, така че въпоса остава. Ако някой знае и магазин за подобни помпи може да препоръча (за София), иначе ще трябва да ходя в големите вериги.
negramoten - специалист
Според мен извикай фирма да те отводни. Иначе помпата е дренажна с механичен поплавък, който изключва като свърши помпането. Има такива за дрениране на замърсени води, иначе с филтър за твърди частици.

www.hydrocraftbg.com - тези могат и да те отводнят и да ди продадат каквото искаш. Има още много фирми, разбира се.
ebahti - майстор
ква фирма бе,не набутвайте човека....купи си 1 бибо и си решаваш въпроса(или земи от некой назаем). у кауфланд има ефтини маркучи.......а после търси причините за гьола у мазата....
bridge - специалист
Благодаря на всички за мненията! Реших проблема засега, комшия донесе помпа за отводняване, с която изпомпахме водата.
pavkatay - майстор
'Бибо'-то е за чиста вода. За тази работа продават помпи 'за мръсна вода'.
Ползвам такава и върши много добра работа. Поплавъка,който включва и изключва помпата според нивото струва доста,но дава фира по-бързо ,отколкото трябва за тези пари.
vyrhara - специалист
Увиваш бибото с мрежа за комари и решаваш проблема с малките камъчета.

Тема "Наводнено мазе и гараж /help/" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: