Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
stivemaster - майстор
Продължавам да смятам че това което смяташ да правиш колега phoenix не си струва но ..... Един колега ми демонстрира (за зарибявка разбира се) на една къща покривна система изглеждаща като тази на втората ти снимка.Покривни термопанели почти като тези дето ти е посочил колегата torbalan да не казвам същите,върху Н образни греди .Отгоре снадките са облепени с полиуретан - черен,панелите са перфорирани за държачи и перфорациите обработени с полиуретан.На държачите (неръждаеми болтове всъщност) , отгоре е завита скара - подцинкована и върху нея - плочи като тротоарни - полимербетон.Изобщо не се поинтересувах от цената предполагам и теб няма да те грабне . Ако ти се връзва бюджета ще потърся снимки бях направил.
phoenix - специалист
интересно.... след като свърша с ремонта и почнат проблемите сигурно 10 човека ще кажат то така не се прави, трябва да се направи еди как си и да се положи първо това после другото.
п.п.
бирите за хасково стават 2
vipltd - специалист
Например така;
Но може и с дървени греди.

Прикачен файл

Photo-0017.jpg
Photo-0017.jpg (99.3 KиБ) Видяна 2631 пъти
phoenix - специалист
точно така го мисля и аз, само че каква е поредноста на полаганите отгоре покрития, за да няма течове и проблеми :ka:
имам някаква идея, но доколко е правилна, това вече не знам.
PLOCHKATABG - специалист
phoenix написа:
точно така го мисля и аз, само че каква е поредноста на полаганите отгоре покрития, за да няма течове и проблеми :ka:
имам някаква идея, но доколко е правилна, това вече не знам.
Без да стане "спор", няма истина ! :-D
Дай какво имаш ти навпредвид, пък колегите разбиращи от хидроизолация ще те поправят или добавят !
phoenix - специалист
phoenix написа:
....Мисля си да сложа от шперплата който се слага при леене на бетон, един такъв водоустойчив, после хидроизолация, след това да хвана фибран, върху него армирана замазка, след това пак хидроизолация и върху нея някаква тънка замазка и някакъв гранитогрес.
Това ми идва на акъла, от тук нататък, някой който е учил или има опит с това да каже дали съм на прав път и ако не да каже как се прави. Не искам да стане както в офиса ми... ново стрителство и на 3-тата година след акт 16 да падне мазилката в стаята.
vipltd - специалист
Греди,отгоре водоустойчиви плоскости/ОСБ или шпертплат/,хидроизолация/лепена/,фибран,армирана замазка,мазана хидроизолация на циментова основа,гранитогрес.
Другата възможност е в същия ред без фибран.
Топлоизолацията я решаваш отдолу,при направата на тавана.
phoenix - специалист
фибран мисля, че няма да е зле да има. Друго ми хрумна. Мисля освен това да положа и едни тръби които да свържа с термопомпата и като по натрупа снежец да пускам за няколко часа докато се изчисти покрива. Та някаква идея къде да положа тръбите.
Няма да е зле да се включи и някой друг освен колегата vipltd

Тема "въпрос за избор на покрив." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: