Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bran - напреднал
Здравейте,купих си домашна ал.система HOME3+външна сирена и един обемен датчик.
http://911.bg/a2/home3-komplekt-4257858.html
Изображение
Като цяло целта е да плаши гаргите,има инструкция как се свързва,но на обемния датчик са обозначени малко по различно от на ръководството.
Изображение
Изображение
На ръководството има 2 х "NC" на датчика няма такова и предполагам е това дето пише "ALARM"и също са х2,също така предположих че "GND" при датчика е "ОV".Набързо с 1 метров кабел свързах само датчика и системата,но нещо май не се получаваше,писка по некое време но не мога да го спра.Но това утре ще го пробвам пак, сега е късно и да пищи не е добре.
На ръководството е изобразено, но едно не можах да схвана.При монтажа на външна сирена и обемния датчик,e дадено "TMP" на сирената и "TMP" на датчика да се свържат..........трябва само заради това да пускам друг кабел!!!......... нещо нелогично ми се видя и затова реших да попитам, ако някъде бъркам или има някаква друга тънкост да ми подскажете.
Утре трябва да купя още една ак.батерия.
Благодаря предварително.
lz1wvm - специалист
Ако не свържеш TMP няма да се задейства сирената при демонтаж.
bran - напреднал
Колеги,ако някой разбира да помогне.Свързвам всичко както е описано на схемата но или аз се бъркам някъде или нещо друго правя,постоянно свети едната зона и след няколко секунди почва да пищи,не мога да го спра и от дистанционното.
По принцип не ми трябва едната зона да е 24часова, искам и двете да са моментални като при алармите на колите,пускаш или изключваш алармата.
Имам само 2 обемни датчика+външна сирена,нямам контактен датчик,може би от там някъде се бъркам.
Пускам снимки от ръководството,може някой ми каже къде бъркам или да каже кое къде да свържа.
Благодаря.
Изображение
Изображение
Изображение
nbr - специалист
тампер(24ч) зоната трябва да е затворена.
bran - напреднал
nbr написа:
тампер(24ч) зоната трябва да е затворена.
Колега,би ли обяснил като на бавно разбиращ, коя от схемата да вържа,или ако може да напишеш кое къде да свържа за по-сигурно,гарантирано ще има почерпка.
nbr - специалист
"Свързвам всичко както е описано на схемата но или аз се бъркам някъде или нещо друго правя,постоянно свети едната зона и след няколко секунди почва да пищи,не мога да го спра и от дистанционното."
Коя зона мига? Програмирал ли си 2 зона?
На стр.5 от твоето ръководство пише как се програмира 2 зона. Направи 2 зона моментна.
Nimi - специалист
При всички положения ще свети зоната ако се опитваш да тестваш при отворен капак или немонтирана на стрената аларма.
Датчиците на предния и задния капак са последователно на 2-ра зона и ако не са затворени никога няма да тръгне алармата...
bran - напреднал
Развитие:
Това за затваренето на капака се решава времено с едно тиксо, и затваря веригата.
Свързах един обемен датчик+външната сирена към централата и всичко заработи,просто отначало 2-3 пъти си свири алармата но след вкл./изкл. почва да функциунира нормално,отам явно съм се бъркал.Зона 2 е моментална,но сега изникна друга питанка.
Как да свържа втория датчик?
Свързвам 2'та датчика по един и същ начин към централата, и се оказва че за да се включи алармата трябва и двата датчика да засекат движение едновремено или в рамките на няколко секунди.
Пробвах свързване централа-обемен датчик-обемен датчик,същата работа,засича движение/на единия му свети LED/ но не се активира аларма.При положение че ще са на различни стаи,няма как да се включи сирената.

Тесвах ги по оделно,работят но на единия не му свети LED лампичката/да го сменям ли/иначе си функционира когато е само вързано.
Кажете ми къде бъркам,по принцип пише че можеш да монтираш доста на брой датчици , как да стане,къде бъркам!!!
Използвам тази схема отляво:
Изображение
Там пък се показва че J1/джъмпер/ е постоянно включен,но пробвам ли така ми изтрива дистанционните!!!
bran - напреднал
Последователно свързване, ще рече да ги свързвам:централа-обемен датчик-обемен датчик,а не в централалата да ги свързвам кабелите на двата датчика нали.
http://korn666.my.contact.bg/u2.htm
Пробвах го,но пак ще пробвам и ще изчакам повечко време да видим кво ще излезе.
"Pol"
Ако се сетиш го сподели за поколенията. :)
evil - специалист
""""Последователно свързване, ще рече да ги свързвам:централа-обемен датчик-обемен датчик,а не в централалата да ги свързвам кабелите на двата датчика нали.""""""
Не,не значи това :lol: Означава че нормално затворените контакти да са им последователно за да може който й от /десетките датчици ако щеш/ да сработи да разкъса веригата , в момента явно са ти вързани успоредно за това е необходимо да сработят и двата. :lol: Вързването може да стане и в централата

Тема "Монтаж Алармена Система HOME 3 ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: