Ел. инструментите. Консумативи.
ValBo - специалист
... Защо не мога да намеря свредла за бетон, на които видията да не се скапе на второто пробиване!
Надявам се вие да сте намерили точните свредла за тази цел. На мен вече ми писна от тяхното качество. Пазарувах всякакви марки и вземах от тия дето ми препоръчват продавачите. Нищо не излезе.
2 дупки и вече е без видия;-(.
Не съм профионалист, а просто домашен майстор правещ ремонт на панелния апартамент. Пробивам с ударна дрелка - от евтините.
Препоръчайте ми качествени свредла, цената е без значение, важното е да пробиват.
Ако дадете и адрес на магазин в София, ще е супер
Osiris - специалист
панелката не е за обикновена дрелка :? а свредла качествени има само със SDS захват
колкото до магазина има на пиротска като тръгнеш от ботев в посока люлин :?
hygro - майстор
ValBo написа:
Пробивам с ударна дрелка - от евтините.
Има ударни бормашини, дето не "удрят". Имах преди време такава, която имаше много малка аксиална амплитуда и разваляше свредлата...
crez - майстор
ValBo написа:
... Защо не мога да намеря свредла за бетон, на които видията да не се скапе на второто пробиване!
Търси български свредла. Те са черни(оксидирани) и на въха се вижда жълтия цвят на припоя с който е запоена твърдата пластина,гарантирано пробива бетон на панел дори без удар,но трябва да охлаждаш с вода от време на време.
velsi - Почетен майстор
Друго, което прави проблем при ударните дрелки са оборотите. Прекалено високи са и свредлото загрява много бързо и се скапва. Друг е въпроса, че ударните дрелки изобщо не са за бетон.
UNIOR - модератор
За ефективност на ударните дрелки в бетон не може да се говори изобщо, при тях имаме висока честота на ударите с малка сила, а при перфораторите е точно обратно + някой допълнения, на които няма да се спирам, ако дрелката е мощна около 600вата, шанса да пробиваш отвори в бетон с диаметър по голем от 6-8мм, е почти нулев,но за да не те отчайвам пробвай с " ULTRA" френски са , можеш да ги намериш в магазините на "Киров", и когато пробиваш не натискай машината прекалено много.
ra4o - специалист
Да не пускам нова тема и да не пълня форума, питам тук.
Свредлата за бетон SDS+ "IRWIN" сносни ли са, че си купих две от тях. Изглеждаха качествени в кутиика и т.н. :?
UNIOR - модератор
Не са най-качествените, но като решиш да си купиш нови потърси "KEIL" или "Hawera".
"Hawera" са малко по скъпи, но са много качестввени, например SDS+ 10x200x260 е около 10лв.
Изображение

Прикачен файл

hawera.jpg
HAWERA
hawera.jpg (7.25 KиБ) Видяна 13878 пъти
zz_stefanov - майстор
Дълго време морих един ЕЛТОС БУ 109 с 13мм патрон на Рьом. Машинката надхвърли очакванията ми за цената си. При пробиване на бетон в домашни условия винаги съм купувал качествени свредла. Ако машинката е слаба, както в случая, първо правя отвора с 4-6 мм. свредло след което съм си позволявал 12 мм. По този начин големите отвори стават и по точни.
ra4o - специалист
Извинявам се, че отново е малко извън темата, но да не пълня форума с излишни теми.
Питам: Що е това каналокопач за SDS+ и какви ширини има и какво мога да копая с него. Питам конкетро за канали за тръби с ал. вложка Ф 16 за парно.
Ще съм ви благодарен, ако качите снимка.

Тема "За дрелките и свредлата или..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: