Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
svetliopi44 - Чирак...
Колеги търся малко специфичен Т профил ... Магазините дето знам ги обиколих но нямат...
Ако знаете и сте виждали споделете ...

Прикачен файл

Т- профил.jpg
Т- профил.jpg (5.75 KиБ) Видяна 4601 пъти
sparow - специалист
ако е от стамана го правиш с 2подходящи винкела и електрожена :-D
8180 - майстор
Светльо,
Писах и на ЛС.
Това, което споменах, го има във Форума (картинка):
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 6446#26446

В посоките по твоя чертеж:
Отгоре - 20+13
Надолу, след обрязване - 8

Скъпичко го дават. Това е най малкият - има 1-2 по-едри - свързващи за поликарбонат.
svetliopi44 - Чирак...
Ще дам схема за да го мислим заедно ... :?
Може и да не е точно Т профил но видимата част трябва да си е фабрична, а евентуално рязане да е отгоре където няма да се вижда ...

8180Благодаря ... мисля ,че в краен случай може да опитам и с това ако не намеря нещо по-подходящо ... :)

Прикачен файл

схема.jpg
схема.jpg (16.96 KиБ) Видяна 4503 пъти
pavkatay - майстор
Така ли ще бъде ,както си го начертал- профила ще носи тежестта на пакета ,или само ще го фиксира?
svetliopi44 - Чирак...
Точно Павка това нещо ще е на таван и искам да е здраво и хубаво...
Същевременно да може и да се демонтира при нужда... :)
pavkatay - майстор
А размерите защо са. Стъклопакета е готов и мястото му също ли?
Май ставам досаден :? :-D
svetliopi44 - Чирак...
Пакета го правя аз на обекта...но мястото му е направено отдавна и не става да се променя... Мисля че се притесняваш за тежестта... ако е така няма проблем... дълго е за обясняване :) само искам да намеря културен начин за монтаж ,че последните пичове тръгнаха да го лепят със силикон за тавана и собственика им показа червен картон ... та сега топката е при мен ... :shock:
pavkatay - майстор
Ако не си направил пакета има начини. Поразрових каталозите на няколко производители на ал.профили,които имам в чантата,но подобен на този профил не намерих.
Идеята ми е да се направи рамка за пакета от профил за обърнато крило (с обратно отваряне ,или Z-крило). Може дори да е от ПВЦ. Алуминиевите профили са по-елегантни, но обърнато крило за прозорец от алуминий няма, а тези за вратата са по-широки във видимата си част.
Друг вариант е каса с перваз да се монтира на тавана и стъклопакета да се захване по стандартния начин със стъклодържатели..... Дай снимка ,де :) .
svetliopi44 - Чирак...
Нямам снимка в момента ,но не е проблем да снимам...
Проблема е че искаме да е много семпло понеже самия пакет ще е 150мм широк ,та за това отпадна схема с каси и первази , а и стъклодържачите ще допринесат още повече за, не нежно и семпло изпълнение... :)
С две думи правя една ефектна лампа която ще е вградена в тавана но не е цяла ,а като канал от 150мм обхождащ друга щуротия на тавана ... :lol: та такива ми ти работи ... само със щуротии се занимавам...

Тема "Търся нестандартен Т профил (за предпочитане AL)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: