Всичко за дърводелството
shadowman - майстор
От Габровница почти нищо неми харесва, единственото нещо което използвам е бяло гладко за корпус и малко от другото. Оставям с много добри впечатление от Акритас в последно време.
bogomilZ - специалист
и кое точно не ти харесва на материала от Габровница - десените , ламината , основата или цената
за съжаление Ловеч не е голям град ( не е като Раковски) и предлагането е ограничено и се задоволяваме с компромисите
в моята скромна работилничка едвам обръщам плочата 244/183 см и по малкия габарит на Габровница на плочите е предимство за мен
всеки тук знае че крайния клиент не се интересува от производителя на плочата или от градусите на стопяване на лепилото за канта а от самото изделие - от дизайна и функциалността му
аз също не се интересувам домашния ми телевизор с какви интегрални схеми е реализиран а само гледам екрана
DTIvanov - специалист
Акритас разбира се имат добри неща, но когато цената е едиственото важно нещо (а има доста такива клиенти), Габровница са непобедими :).
А за самото ПДЧ (пълнежа) личните ми наблюдения са, че е по-добро от това на Кроношпан.
shadowman - майстор
На Габровница не ми харесват измететнати плочи, като пълнеж мисля, че е малко по-добро от кроношпана, реже се по малко по-различен начин (тоест изхабяват ми нова по-бързо), инак като цена нямат равни. Цветовете са друга тема, те са избор на клиента, но пък всеки клиент ме пита според мен кое какво качество е. Работя с почти всичко което го има на пазара и (тук при нас няма скад, пазаравам от Пловдив и доставка на място от ппдч-то на Роси). Също да кажа, че оня ден купих елша на Акритас и квадрата е окло 12 пари, елшата на Габровница излиза около 9. Ножа ми бе изхабен и нарязах 5 плочи и да си кажа бях изненадан от покритието на Акритас-а, никакво или малко изкъртване на ъгъла при рязането, а преди това рязах кроношпан, хфърачаха люспи от ламинат, същото е и с Габровница. Това са си мои наблюдения и материсла с който се работи зависи от клиента и колко пари му се дават.
zillius - специалист
Във тая връзка аз си поръчах разкрой за мебели в хола на Бучина.Вие какво мислите за тях ,стават ли?
shadowman - майстор
Бучина ми се струват по-добри от кроношпана и габровница, но пък навремето видях етикет на една пачка на който пишеше квалитета 2, демек второ качество.
DTIvanov - специалист
Shadowman, за рязането и моите наблюдения напълно съвпадат с твоите. Българските плочи искат заточени дискове, иначе се накъртват при рязане. Виждал съм плоча от кроношпан с винт 3,5х50 вътре. Нали се сещаш какво стана с диска като сряза плочата и винта респективно.
А първите плочи от ЛПДЧ супергланц на Кроношпан в Пловдив имах "честта" да ги купя аз. Не ме питай как ги кантирахме, оказа се че дебелината и на четирите листа варираше от 18,3 до 20,1 мм, а имаше и детайли с набивна кант-дръжка :x :x :x, какво шлайфане и борба падна не е истина просто. Оттогава супергланц само от Салекс :) .
rum_sz - специалист
Роси продава едни плочи на Тевер ,и дебелината им варира от 18-19мм,като събрах гардеробите ми се изправи косата.Разваляй и всичко на ново.Така че внимавайте :cool:
shadowman - майстор
Преди няколко години рязах венге на Кроношпан, един лист по средата бе кух, разлепен на две, разцепих го на две с ръце и го снимаха да им го пратя ама го изтрих после... а трявбаше да го пратя, че скоро ни събираха в Плодвид за да ни се хвалят, че са номер 1 в Европа.
шоп - майстор
ето и моята маса. Няма нито един видим винт или минификс:-)))

Прикачен файл

15.jpg
15.jpg (53.07 KиБ) Видяна 4575 пъти

Прикачен файл

16.jpg
16.jpg (65.69 KиБ) Видяна 4575 пъти

Прикачен файл

17.jpg
17.jpg (55.98 KиБ) Видяна 4575 пъти

Тема "Маса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: