Мечтата на всяка домакиня
Evgeni30 - специалист
Преди време си купих 2 алуминиеви радиатора, но реших да оставя в кухнята стария панелен (на 25 г), здрав, който боядисах и не го пускам, обаче той все пак е вързан за системата на блока.

Сега въпроса ми е, дали са здрави тези панелни радиатори....или е хубаво да се смени по-скоро, за да не протече.....тогава не се сетих, 4е е добре да го махна...и си викам "здрав е и за какво да купувам нов, като няма да пускам парно там".
viko01 - специалист
Спри крановете като те е толкова страх.По принцип вероятноста да протече е малка.Ти ако се притесняваш за всичко дали ще се развали не трябва да излизаш от вас.
Evgeni30 - специалист
ОК

мерси

но все пак кранът спира само отгоре...а отдолу не е спрано....
cvetan83 - специалист
Evgeni30 написа:
ОК

мерси

но все пак кранът спира само отгоре...а отдолу не е спрано....
Като се спре водата на вход в радиатора няма какво да излиза от него, няма причини за притеснение.
Evgeni30 - специалист
Става дума за това, че като си спрял термостатичния винтил, системата в панелните блокове е таква, че отдолу той е вързан със системата и пак може да протече (като е стар радиатора и при спрян винтил).

Аз си намерих допълнителни пари и успях да го подменя, :)
maistor-sm - специалист
Когато е спрян вентила на входа просто водата не циркулира през него и не топли.Иначе си остава пълен с вода и е под налягане .По добре да остане пълен с вода за да не се окислява.Така вероятноста да ръждясва и да се спука е по малка.
Bulgaria Therm - специалист
Evgeni30 написа:
Преди време си купих 2 алуминиеви радиатора, но реших да оставя в кухнята стария панелен (на 25 г), здрав, който боядисах и не го пускам, обаче той все пак е вързан за системата на блока.

Сега въпроса ми е, дали са здрави тези панелни радиатори....или е хубаво да се смени по-скоро, за да не протече.....тогава не се сетих, 4е е добре да го махна...и си викам "здрав е и за какво да купувам нов, като няма да пускам парно там".
По-добре е да го смениш. Доста е на възраст. Може да ти направи бели, които ще ти излязат по-скъпо. Щом нямаш кран и долу, спасение няма. Ще протече, както казва и колега тук.

Тема "Въпрос за радиатор в кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: