• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 32
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Със Атмоса ще регулираш горенето , спира вентилатора -намаля достъпана въздух и намаля горенето. :wink: това е лесно -само брикетите дали ще издържат часове -тоест топлинна резерва , като заредиш камерата на котела да тлее до сутринта :wink: дано става .Буфера е малко малък но и това е повече от нищо .Поне 1 вентилконвектор ще имаш ли в системата -споменаваш радиатори.А за цената на горивото :) все питам -дайте ми цена за отоплителния сезон на др гориво освен дърва да ме изкара зимата под или 600 лв -но няма . :wink: За сега с Пиролизен котел и дърва излиза най евтино , без да смятаме първоначалната инвестиция-щото ще ни оборят климатикаджиите , електрическите конвектори и един със маслен радиатор :-D
Последна промяна от filmatoplo на съб юни 19, 2010 6:44 pm, променено общо 1 път.
srusev - специалист
Ще имам основно вентилаторни конвектори. -> 3бр.

Точно това ме притеснява като се запечата атмоса дали ще издържат тези екобрикети, но само като се опита ще се разбере.

Виж сега за буфера тоя от фирмата каза бил достатъчен, но май ще играе роля само да може да захранва конвекторите, не и като акумулатор.
filmatoplo - майстор
Аз точно не разбрах схемата ти, казваш трипътен вентил и отделно миксер .на кое викаш 3пътния и на кое миксер .Аз за мене си си го обеснявам че 3пътното нещо е капсолован термовентил нагласен заводско на 60-65 градуса -посредством помпа 1 ще върти малкия кръг котел-вентил-буфер, а този миксер е пак 3 пътен вентил този път ротационен със ръчка или задвижка за нагласа, и посредством помпа 2 след буфера ще праща вода с определена температура към конвекторите . Нещо такова ли е схемата -защото това е кл свързване както с Ладомат 21. :wink:
srusev - специалист
Ще ме извиняваш, ама гледам от офертата дет са ми пратили пише "вентил възвратен" 2бр. :?
Има и някаква клапа "ЕУРА" възвратна.

За сега са доставили само котела в понеделник ще идват да го вържат.
filmatoplo - майстор
Възвратната клапа Еура е от ония бронзовите -може с пружина за всякакъв монтаж или със клапата без пружина за хоризонтален монтаж.Тези без пружината ги слагам на байпас на термовентила.По оферта колко е монтажа. :?
vodopada - специалист
Пробвал съм с екобрикети ,АТМОСА пее. Разхода е 14,50 за 24ч.
filmatoplo - майстор
Първо здравей :) 14,50 какво - килограма за 24 часа или 14,50 санта от кубика :wink: .колко струва това.
srusev - специалист
ако е в кг. това ще е много евтино ми се струва.

0,16х14,5= 2,32х30 = 69,6 х 6 = 417,6

Филматопло колко струва кой монтаж?

По реалистично е ако е в лв.

Но водопад това по колко лв. на тон и какъв е материала използван за направа?
filmatoplo - майстор
Горната сметка е странна :? :) Водопада да каже :) какво е имал предвид .Цена за монтаж на твоята инсталация дадена от фирмата -каквото ще ти монтират , котел ,вентили и други.Да си сверя часовника -може и на лични. :)
filmatoplo - майстор
Ей тия брикети не разбрах- кила ли са . :) Щом котела пее но не се горят масово брикетите -значи не отърват нещо на цена. :wink:
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 32

Тема "Избор на пиролизен котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: