• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всички въпроси за вилата.
filmatoplo - майстор
Тъкмо за мен че нащо дървеното -много скърца , от долния етаж звънят да питат кво става. :-D :lol:
ArturDent - Почти Безобиден
Да ама металното трака :-D
andon1980 - специалист
Хора пишете ги тия елементарни приказки някъде на скайпа.Така само се разводнява темата.Отново ще помоля някой ако има инжинер конструктор да драсне едно редче искам да го питам един въпрос.А и имам второ питане .Ситуацията е следната- изкопах си септична яма с размери 2 на два метра и дълбочина около метър метър и 20 см намираща се на 40 метра от къщата.Самата дупка леко върви като на трапец в смисъл с дълбочината се стеснява/конус/.И замисъла ми беше да направя сух зид от камъни които да се подпрат на самата почва а не да се изискват специални уменияа в зидането.Стената ще е наклонена леко назад и почвата ще я подпира.Обаче правя още едно терасиране на двора с метална конструкция и мрежи нещо подобно на тия касетки от тел които ги има по околовръстното на София пълни с камъни.Та камъните ще ми излезнат малко.И се чудих дали да не взема от тия блокчета дето ги използват за паркинг и да направя ямата от тях.Само стените де.Хем имат отвори за просмукване хем са пресовани би трябвало да държат.Дайте някое мнение за помощт не само неадекватни коментари от типа кое скърца и кое пее моля http://www.savour-garden.com/bankq/DSC02704.JPG

Прикачен файл

141414.jpg
141414.jpg (152.67 KиБ) Видяна 6472 пъти
filmatoplo - майстор
Коментирам моето дървено легло и се радвам на твоето метално -лошо няма :) да септичната яма ще стане -дядовия кладенец е по този начин -суха зидария .Само да не се пълни от подпочвени води , тоест да обира дъждовната вода от двора и да се налага по често да се изчерпва съдържанието в ямата.За кладенеца това е добре дошло :wink:
единак - специалист
Пич, браво за старанието. Сигурно ще развиваш туризъм някакъв, действай смело.

Плочките, с които се настилат паркингите не са подходящи за стени на септична яма, защото отворите им са прекалено големи, пръстта със сигурност ще се свлича. Ако направиш суха зидария няма да има проблем. Освен с обирането на водите, но то си важи за всяка септична яма при тия условия.

И друго. Мислил ли си как ще я изгребваш тази яма, на това място? Все си мисля, че попивната и способност ще се намали значително, а при обилни валежи сигурно ще избликва. Може би трябва да помислиш как да я предпазиш от обиране на водите от горна страна, примерно изливане на бетонна стена с водоплътен бетон.

Артъре, казвай колко му искаш и го пращай към Бургас.
andon1980 - специалист
Ето още малко снимки от новоизмисления диван и фотъойли след няколко дни ще снимам и вътре.Вече има прозорци /стъкла/ телевизор и булсат.Даже и вечер след работа ходя да спя там.До месец двора ще е завършен както и банята.Ето и снимките
Остава да се монтират матрачетата и тапицерията но това ще е след няколко дни

Прикачен файл

12321.JPG
12321.JPG (142.05 KиБ) Видяна 5870 пъти

Прикачен файл

112233.JPG
112233.JPG (148.67 KиБ) Видяна 5870 пъти
Колега, на снимката виждам една червена тръба. Всъщност какво е това? Питането ми е защото и на мен ми предстои едно такова копане, но аз мислех до го реализирам чрез PVC ф110. Но това може да ми реши пролемите. Ако може и цена да драснеш? Бляагодаря.
andon1980 - специалист
anipona написа:
Колега, на снимката виждам една червена тръба. Всъщност какво е това? Питането ми е защото и на мен ми предстои едно такова копане, но аз мислех до го реализирам чрез PVC ф110. Но това може да ми реши пролемите. Ако може и цена да драснеш? Бляагодаря.
Червената тръба е за обратната вода от къщата към ямата.Вече това го дават че е по модерно от сивите тръби с размер Ф 110 които са на 3 или 4 метра дължина.Това си е цяла тръба без никакви свръзки уж е по издръжливо на външни условия има и гофре отгоре.Цената беше около 3 50 стотинки за меттър
tuninghuman - специалист
Как се постига този ефект?С горено масло или греша жестоко?

Изображение
andon1980 - специалист
[quote="tuninghuman"]Как се постига този ефект?С горено масло или греша жестоко?

Грешиш жестоко колега.И аз отначало пробвах върху парчета дъска с масло но с различен цвят - по светло по тъмно но не го докарваше на хубава визия.Това е правено с горелка но с пропан бутан и то от голямите горелки които се монтират на големи бутилки.След това се лакирва.Техноогията е много проста иска предварително да опиташ на една дъска за да не държиш пламъка прекалено близо и да стават черни петна.Иначе това е дървото в първоначалния вид

Прикачен файл

9876.JPG
9876.JPG (66.28 KиБ) Видяна 5818 пъти
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Ремонт на една родопска каменнна къща/ плевня/" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: