Напишете въпрос свързан със санирането.
Serpicom - напреднал
Здравейте!
Предстои ми да правя стая, която е на тухла /четворка/. 2/3 от стаята е с външна изолация от стиропор. Понеже става въпрос за мансарден етаж/ с гипскартон ще имам трудности при пренасянето/, заради икономии и други причини мисля да облека стените, и от вътре със стиропор /4 см/. След това да измажа и покрия с декоративна мазилка. Не съм сигурен само дали при изолация от вътре и от вън със стиропор няма да се получи конденз. Единствено това ме притеснява.. Ако има някой с опит или познания ще ми е интересно да чуя чужди мнения.
root666 - специалист
За вътрешна изолация използвай фибран. Хем е по-твърд, хем не пропуска водните пари.
torbalan - Дървен философ
конденз ще се получи, ако се изолираш и няма вентилация...
без значение с какво и как си се изолирал :)
Serpicom - напреднал
Благодаря за мненията!
Ами мисля да се мятам скоро пък каквото стане...
Serpicom - напреднал
Като продължение на темата още един въпрос- какво мислите за неопора? Подходящ ли е за вътрешно поставяне? Характеристиката му е да не поглъща топлината/ да я отдава. Дали ще бъда добър вариант, ако се ползва от вътре?!
torbalan - Дървен философ
:)

неопор, стиропор, фибран и т.н. - разлика в топлоизолационните им качества няма...
Тани - модератор
torbalan написа:

неопор, стиропор, фибран и т.н. - разлика в топлоизолационните им качества няма...
Торбалане . тук вече се изказа неподготвен! Разбира се че има . При една и съща дебелина топлоизолационните им качества са различни , а паропропускливите също! Но вътре се ползва пароизолационен материал , а от дотук изброените такива качества има само Фибрана!
FMaster - специалист
root666 написа:
За вътрешна изолация използвай фибран. Хем е по-твърд, хем не пропуска водните пари.
Пълна простотия ... земи си налепи найлон по стените тогава :-D , още-повече " ... не пропуска водните пари ..." :shock:
Аман от малоумници в "строителството" ... па и съвети дават ! :x :? :lol: :shock: Фибрана отвътре = 100% конденз!
torbalan написа:

Ти май денонощно си на компа и ръсиш глупости и идеи неземни ...
Последна промяна от FMaster на нед юни 27, 2010 10:31 am, променено общо 2 пъти.
Тани - модератор
FMaster , хайде без обидни квалификации ако обичаш!

Би ли обосновал мнението си ? Виждам , от подписа ти , че се занимаваш и с гипскартон. Когато правите предстенна обшивка с вата на външна неизолирана стена поставяте ли пароизолация ?
FMaster - специалист
Не съм дал нито една квалификация, просто се притеснявам, че може някой човек, който не разбира да им обърне внимание на глупостите, които им раждат главите ... и после каква е файдата от форума, ако позволяваме на разни "капацитети" да злоупотребяват с незнанието на хората.Нали трябва да си помагаме един на друг, а не да пречим и да се подиграваме на незнаещите!

Тема "Конденз при външна и вътрешна изолация със стиропор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: