Технологията с нареждането на сол, сланина, сол, сланина и т.н. до напълването на въпросния съд спазвам и аз, нищо ново. Така я държа на терасата известно време, но мисля, че не бива да бъде под 15 дена, за да може да узрее добре. След това изваждам сланината, изчиствам я от солта, която събирам в отделен съд, а сланината слагам в някакъв подходящ съд. Събраната сол я слагам в тенджера, която пълня с вода и възварявам. От солта обикновенно водата се замърсява, но това не е проблем, просто я прецеждаш през тензух. Сланината пак си я нареждаш в стария съд, в който е била и като поизстине водата я наливаш върху сланината. И така стои до късна пролет, ако остане, а колкото остане на пролет я изваждам от саламурата, измивам я със студена вода и я слагам в торбички, които нареждам във фризера.
Айде да ви е сладко
.
Айде да ви е сладко
