Най - вълнуващия въпрос зимно време.
PLOCHKATABG - специалист
teoto написа:
filmatoplo написа:
30 Кубика дърва , въглищата са на тон -не ми се смята за 30 киловата колко кила въглища са нужни -на час разбира се .Има съпоставителна таблица с калоричността на горивата. :wink:
Тази зима изгорих 2.5 т. (домбаски въглища). Котел Viadrus U22. Отопляема площ 160 кв. м. два етажа - приблизително 500-600лв на сезон
Без грам да се заяждам, но това ми се струва почти невъзможно.
Същия котел с наполовина отопляема площ и термо вентили на половината радиатори няма как да стигна тези кила, направо ми се струва нереалистично . Стаите да не са ти високи по 1.80 м.
А си мислех, че аз съм икономичен !
LazarGanev - "Велик майстор"
Тези дни един познат ме пита във връзка с газификацията си - етаж от къща 120м² и ме пита за сметките. Казах му че 200лв/мес е нормално, а той се намръщи - сега плащал по 100лв за въглища с камина. Аз също като вас много се учудих, ама той уточни че я палел само сутрин и вечер :lol: . Е, викам, пък газовия котел като не го палиш - нищо не гори :-D
filmatoplo - майстор
Теото , колко киловата е Виадруса :?
PLOCHKATABG - специалист
filmatoplo написа:
Теото , колко киловата е Виадруса :?
29
пп
опс, не знам с колко глидера е, в първия момент се хванах за модела
srusev - специалист
може да се е изолирал перфектно - вътре и вънка.
teoto - специалист
Съжалявам за късния отговор, но сега купих новите въглища и разхода е толкоз. Паля го вечер с ~ 2 ракети и ми държи 20-24ч. Дърва само за подпалки. Външна изолация- сайдинг (няма да споменавам фирма, за да не правя реклама) + на места -северната страна- вътрешна, гипскартон с вата. Покрива ми е таван и е с изолация 20 см вата- 10см м/у гредите и 10 над картона.

Прикачен файл

3.jpg
3.jpg (181.09 KиБ) Видяна 5237 пъти

Тема "Предимствата на ПИРОЛИЗНИТЕ котли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: