• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 15
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
1115 - специалист
Ами ще си почета явно още за да вникна в този парадокс.
А това, че съм си взел 3...4 датчика и две клавиатури е с научна цел и не е проблем ако има смисъл от DSC.

Гледам в офиса некви дърти DSC свалени отдавна и ще ги взема да ги поразгледам и обсъдим .
Здравейте, гледам, че тука има доста компетентни хора.
Колебая се между два модела обемни датчици, LC-100-PI на DSC и Swan Quad на CROW
Ще се монтират в магазин и кафене, животни няма да има .
Последна промяна от sersem на ср ное 17, 2010 12:08 am, променено общо 1 път.
Nimi - специалист
DSC не дават никаква информация за No на патент и производител за разлика от Crow. Изводите си прави сам.

Датчиците са еднакви и са хубави.

Избирай по цената.
Ronin - специалист
Nimi написа:
DSC не дават никаква информация за No на патент и производител за разлика от Crow. Изводите си прави сам.

Датчиците са еднакви и са хубави.

Избирай по цената.
Колегата Nimi сигорно се шегува.........ако DSC не дават информация то кой остава да даде........и за какъв производител става въпрос като DSC е производителя.......Ако не съм го казвал да спомена че DSC е най-големия и най-стария производител на охранителна техника в света.........и се намира под шапката на Tyco.........За радост на всички ни DSC все още няма завод в Китай.......И за сведение пак на голегата NIMI пише даже по колко бройки има в кутия......

Относно DSC LC 100 Разполага с истински четворен пир елемент ....самия пир елемент е произведен в Япония.........специално за dsc..........
Изображение
The LC-100-PI (Form A contact) and LC-120-PI (Form C contact) detectors feature intelligent signal analysis for reliable detection, pet immunity up to 55 lbs (25 kg) and a slim design that complements any décor.
Form “A” or “C” alarm contact and tamper switch
Digital signal analysis
Pet immunity up to 55 lbs (25 kg)
Quad Linear Imaging Technology for sharp analysis of body dimensions and differentiation from backgrounds and pets
Advanced ASIC-based electronics
Compact design for residential installations
Adjustable variable pulse count
PIR sensitivity adjustment
Height installation calibration free
Available in packages of 6 (LC-100-PI-6PK / LC-120-PI-6PK)
Available in U.S. only
LC-100 - 6 PK Form ‘A’ LC-120 - 6 PK Form ‘C’
Approval Listings: European CE Directives (EMC), FCC/IC, UL/ULC

http://file.bg/c53620SxNCI линка е валиден 24 часа.....на който му трябват да ми пише ще му ги изпратя лично..... ето линк към всички нужни документации за DSC LC 100 Включително и одобрението на МВР България за използване и охрана в обекти класифицирани от наредба номер 171 на МВР ...банки,трезори,финансови институции.....

Crow имат ли такъв сертификат...и ако да моля да го публикувате колега Nimi понеже вие предлагате Crow.......а ,и какво става с техника на CROW която дефектира след изтичане на гаранцията...моля колега NIMI да отговори и на този въпрос....!
Crow е бледа имитация на истинския датчик Lc 100......
Lc100 PI струва в момента 14 долара с ддс.....и за България разполага с гаранционен и СЛЕД гаранционен сервиз

Леле пак се увлякох ...........Nimi ....виж за SRP-тата мисля като тебе....тях ги бива ......но са на повече от 10 години......
Nimi - специалист
Ronin написа:
Ако не съм го казвал да спомена че DSC е най-големия и най-стария производител на охранителна техника в света
Ето ти доказателство за противното, че вече взе да ми писва. Съвсем малка извадка. За повече инфо относно производителите в бранша и TOP50 http://www.asmag.com/event/Security50_Ranking.aspx
Honeywell Security
Established Year : 1929

Napco Security Company, Inc.
Established Year : 1969

Visonic LTD.
Established Year : 1973

Atsumi Electric Co.,Ltd.
Established Year : 1974

AES-IntelliNet

Grace Industries

Ademco (Far East) Pte Ltd.
Established Year : 1977

Digital Security Controls Ltd. (DSC)
Established Year : 1979

EVERSPRING INDUSTRY
Established Year : 1980

Датчиците на DSC серия LC и тези на Crow серия Swan са еднакви и най-вероятно се правят в един и същи завод.

Ако някъде на кутията на датчика DSC или в описанието му намериш нещо от рода на "Made in Canada" или какъвто и да е знак къде и от кого е произведен се обади. В офиса на DSC само се почесваха умно когато поисках да ми се посочи това... ровиха.. търсиха но няма :lol:
Информация нулева. Тайна майна! Извънземните са го произвели.

За разлика от тях въру Swan Quad си стои надписа "Made in Izrael".
Гаранцията на техниката е две години. Как ли се прави след гаранционен ремонт на датчик? Искам да видя наживо как ще ми отремонтираш какъвто и да е датчик освен чрез смяна на платката.
Колегите знаят, че дефектирал датчик ако има такъв се сменя без въпроси. И при DSC следва да е така.

Дефектирали датчици на Crow... един на около 500 примерно и то след неизвестно колко време. Може и един на 1000 да е.. трябва да си видя статистиката. За датчиците на DSC нямам наблюдения откакто спрях да работя с тях.

Навремето се отказах от DSC заради проблемните датчици и изгорелите централи. Повредени платки на DSC съм виждал и имам няколко но повредена платка на Crow не съм виждал още. Виж изгорени от монтажници съм виждал :lol:

П.П. Swan Quad е на цена под 20лв с ДДС за краен клиент!
Ronin - специалист
Ха сега де ...какво да отговоря при такива факти........направо ме затапи......! Предавам се........!
Само да спомена че двама от извадката ти са под шапката на tyco..... :lol: =D>
Да спомена още че по една случайност ...всяка година колеги посещават заводите на DSC ..........
На кого да се обадя ако съм намерил много работи за произхода на LC 100.........сертификатите за произход и атестация от МВР....ти не ги ли признаваш..........! .....тука ставаш смешен......да ме извиняваш..!
Всяка техника се ремонтира в гаранционен и извън гаранционен срок независимо от настъпилите обстоятелства.........грешка от техник,пряко попадение от гръмотевица например,нападение над обект в който крадеца е стрелял с ловна пушка по сот-а........смешно ама факт.......наводнения,пожари........и др. форсмажорни обстоятелства........
Затова попитах как ремонтирате Crow след гаранцията...понеже нямате такава услуга...........защото истината е че Crow не са и чували за малката ви фирма в Варна............звучи като заяждане ама.....вие сте само едни препродавачи.....даже парадокс са по добри от crow.........за твое сведение аз използвам няколко хиляди централи и между тях има и crow и paradox и телетек...........и от тях най-зле са аполо,телетек.......и там е и crow.......
Като ми дойдеш на гости аз лично ще ти покажа разликата между Lc 100 и Swan Quad.....и защо Lc 100 PI е по добър.....не се притеснявай crow-a е от мен.... :-D
zdravkich - специалист
Ronin, естествено е че САС ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД са дилъри. Официалният вносител и представител на CROW за България са INSAS - София и всички вземат системите от тях и ползват ТО за дилъри. :arrow:
А малко се отплеснахте с колегата встрани от темата. Все пак я следим с интерес, понеже ни интересуват алармените системи. Защо не отворите една нова темичка+ и - на различните марки алармени системи, цени, консумативи, схеми и т.н. Мисля, че ще е полезна за всички. :?
nbr - специалист
Съгласен съм за новата тема с плюсове и минуси на марките алармени системи. Доста би помогнало на мен и предполагам други хора за избора. Хайде на темата Paradox vs. DSC vs. Crow vs. etc
Ronin - специалист
ок..аз съм за.........в крайна сметка там е истината ...в момента съм в командировка и като се върна ...ще я направим
Pawel_M - помощник
Здравейте, приятели! Купих си датчик на SWAN QUAD и незнам как да го свържа. Всичко е на английски.

http://www.panda-bg.com/product.php?lang=bg&code=405817. Под снимката пише техн. данни. Разбрах кое е захранването и тампер зоната. Ама неразбрах двата EOL и RELAY, за какво служат и как се свързват. Благодаря предварително.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 15

Тема "DSC или Paradox" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: