Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
FLUID - напреднал
...да не съм объркал останалите настройки (input и output signal)...Иде ми да седна и да се нарева :datz:
velsi - Почетен майстор
Седни, нареви се едно хубаво и като ти мине прегледай пак внимателно всички настройки и всички връзки. Да не мислиш, че моите мотори са завъртяли от първия път. :-D
Релетата се управляват от съвсем други пинове и това, че щракат означава вероятен проблем с объркани пинове на порта.
FLUID - напреднал
velsi, наревах се и пробвах онзи трик, който ELEMENTAL ти беше казал,
когато ти имаше проблем.Когато докосвам жичката на маса мотора прави стъпки...Явно електрониката е както трябва! :jump: Ще почвам да се потя по
настройките на LTP-то.Ако ми заври лай**то ще питам пак :-D
FLUID - напреднал
velsi,
Завъртях го, егаси кефа :jump: :jump: :jump: :jump:
:jump: :jump: :jump: :jump: :jump: :jump: :jump: :jump: :jump: :mg:
Големия зор мина, сега започвам механиката...
Между другото пробвал ли си MASTERCAM X3?
velsi - Почетен майстор
FLUID написа:
Между другото пробвал ли си MASTERCAM X3?
Не си спомням, май го пробвах, но нещо не ми допадна.
nesa - специалист
Здравейте. Някой използва ли NINOS - имам проблем с настройката на пинове. На контролера който си купих Step X е на "pin 1", а в настройките за step и dir започват от "pin 2" т.е. могат да се използват само битовете за данните. Така ли е или аз бъркам някъде.
shulio - специалист
Доколкото знам пин 1 не може да се ползва и за това почват от 2 нагоре
RosBos - напреднал
Здравейте,

Имам едно питане. Наново четох някой предишни изказвания и се обърках с наименованията на осите. Коя ос се приема за Х и коя за У? Най-долния винт ли води по Х или се бъркам.
velsi - Почетен майстор
RosBos написа:
Здравейте,

Имам едно питане. Наново четох някой предишни изказвания и се обърках с наименованията на осите. Коя ос се приема за Х и коя за У? Най-долния винт ли води по Х или се бъркам.
Май няма никакво значение. Наименованието е съвсем условно. Донякъде зависи и от вида на конструкцията. Обикновено най-дългия ход е Х, напречния Y, а този по вертикала - Z. Ако обаче машината е квадратна? Примерно с ход 800 х 800? От друга страна в софтуера може да се указва коя ос как да се казва... Така, че наименувай ги както си решиш и действай нататък.
STEPER - специалист
RosBos написа:
Здравейте,

Начертай си как са те учили в училище кординатната система. :wink:
Поздрави

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: