Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
mirk - майстор
Приятели, дайте идеи с какво да измажа комините на покрива. До сега са били мазани само с вароциментов разтвор, но тези които се ползват траят точно година - две . От студа влагат и топлината мазилката се рони и пада, и на всеки две три години основно измазване. Искам да ги измажа защото тухлите са старички и да се предпазят и да не се разрушат те.
nihonjin - специалист
Миналата година мазах.

1. изчуквам нестабилна стара мазилка - при мен повечето падна.
2. грундирам с дълбокопроникващ грунд
3. замазвам/шпаковам с лепило за плочки за външна употреба като слагам мрежа.
valat111 - специалист
И аз измазвах преди 2 години комин с лепило за плочки. После го минах с водно стъкло, допълнителна застраховка от проникване на влага. Засега всичко е ОК.
ebahti - майстор
лепни 2см фибран-мрежа и циментова шпакловка
mirk - майстор
И аз се бях насочил към теракола :lol: но решх да попитам все пак.
Това с водното стъкло каква е точно процедурата.

Тия дни прочетох из форума за някакви добавки пластификатори за бетон на ISOMAT заместители на варта :? някой ползвал ли е подобни гадости и дълготраен ли е ефекта на открито.
valat111 - специалист
Водното стъкло е използвано преди от Завода за напорни тръби в Русе за вътрешна изолация на бетонните тръби от проникване на влага. Може да се нанася с обикновена бояджийска четка.
k r u m - специалист
Ползваи водното стъкло и като добавка във водата за разбъркване на разтвора, мисля че в съотношение 3-5 % без значение таракол или варо- циментов разтвор. Нека и по знаещите и можещи колеги да споделят опит и мнения. Успех!
ebahti - майстор
Aбe аз съм ви казал как да стане за 20мин.А и как е правилно по новите норми-вие свободни съчинения пишете. айде чао
Армагедон - специалист
Върху още неизсъхналата вароциментова мазилка праснах една ръка с теракол и четвърта година не е мръднал ( говоря за селска къща, която не се използва ) . Проблема е , че свраките си свиха гнезда вътре в комините и незнам как да ги прокудя гадините :hot2: :chinese:
mirk - майстор
С водното стъкло в разтвора съм брал само ядове, става един лигав и стяга много бързо като гипс, а може и аз да съм сложил повече :-D

ebahti къде да ги видя тези нови норми, наистина ще стане бързо.

Проблема със свраките ще изчезна като запалиш печката. :feuer:

Тема "Измазване на комин ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: