• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 62
Ел. инструментите. Консумативи.
Chefo77 - майстор
Напротив, колега - и с ниска скорост реже. С фините ножчета можеш да докараш буквално перфектен сряз на ламинирана плоскост - без отчекване, нищо.
За рязане на дъски и талпи - използвай всичко друго, но не и зеге. Горната част можеш да я контролираш къде ходи, но долната част на ножа ходи буквално където си иска - ако ти трябва перпендикулярен срез не става. Да не говорим, че ако талпата е по-дебела от дължината на ножа в най-горно положение, може да ти избие зегето от ръката. За такива неща се използват ръчни циркуляри, аз наскоро си взех Akita 1200W от Практикер - ммм, кеф за 54.99 :) Реже ОСБ перфектно, нищо че в радиус 1 метър всичко става в талаш :)
За махаловидната функция (видях как се казва) - според мен има много малка разлика с и без нея, това съм го установил на други зегета. В старата фирма ползвахме пак такъв Bosch, само че с махало ... ами не го включвахме. Може би има по-осезаем ефект ако ножа е леко затъпен. Но аз ти казвам моето мнение - не е нещо задължително. А и понякога ексцентрика сдава багажа.

ЕДИТ: Аз на твое място вероятно щях да взема един такъв циркуляр като моя и 2-3 диска на PowerG 180 mm с 60 зъба (5.20 на брой), едно най, ама най-елементарно зеге на Raider и да действам с тях. И ножчета само на Bosch - MP'S са жив ташак!
housedoktor - майстор
Да перефразирам Едуард Мишлен: зегето е незначително допълнение към ножчето.:)Махаловидната функция си е супер полезна за бърз сряз на дебела греда .С моето режа 16 см греди ,но използвам ножове Макита или Вюрт.Регулирането на обортите си е необхоимо.Също полезна функция е издухването на праха пред сряза.Предпочитам SDS закрепване ,но на любителските невинаги е читаво направено
mirk - майстор
Скила ги има тези полезни функции :?
mirk - майстор
Що за зеге е това Скил 1061 и защо е на такава цена
http://store.picbg.net/pubpic/04/D7/4a7 ... fa04d7.jpg
Продават го тук http://www.voinishki.com/catalog/index.php
Явно източника на примоцията е Киров http://www.kirov.net/?cid=182&pid=3688

И най интересното е че в официалните сайтове на Skil такова чудо няма :?
mirk - майстор
Заложих на първоначалния ми избор Skil 4370 :) Взех го на супер примоция за 75 пари, е без куфар и някой друг консуматив в повече, но както каза един колега във важната тема отгоре куфара не струва 30 лв. :lol:
За разликата ще се оборудвам само с качествени ножчета. Първите ми впечатления са, че машината е удобна и добре направена, реже идеално.

Какво мислите за ножчета на Bosch, това май са единствените реномирани които намерих по нашите магазинчета.
housedoktor - майстор
Далеч по -добри са ножчетата на Вюрт и Макита ,но и бошовските се представят добре
mirk - майстор
Ако ги намеря обезателно ще си взема да ги пробвам и тях :) за сега открих само на Бош, то и толкова съм търсил :lol:
Chefo77 - майстор
mirk написа:
Ако ги намеря обезателно ще си взема да ги пробвам и тях :) за сега открих само на Бош, то и толкова съм търсил :lol:
И аз не съм ги пробвал Макита и Вюрт, само до Бош съм стигал :) Само не вземай MP'S, както казах по-горе, боклук на цената на Боша ...
mirk - майстор
Резнах пробно една дъска с ножче clean/Wood на Bosch при средни обороти и резултатите са повече от очакванията ми :) сряза е перфектен и гладък все едно е рендосана :) , ще взема за проба и extra-clean/Wood и precision/Wood да видя има ли разлика :)
Chefo77 - майстор
За прецизен срез опитай с T118B и T118A - Basic for metal и Clean for metal (за второто наименование не съм сигурен).
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 62

Тема "Избор на прободен трион (зеге)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: