• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
garvancho - помощник
Моля Ви, да ми обясните какво представляват оградените с червено отвори! Намислил съм в тях да включа аспиратора на кухнята, затова искам да съм сигурен какво са. :)

Прикачен файл

plan.jpg
plan.jpg (156.4 KиБ) Видяна 4218 пъти
sasooooooooo - "специалист"
Ако приемаш съвети, да ти дам един. Изведи си по възможност тръбата на аспиратора директно навън. Аз съм също с бокс-кухня към хола и след две години обдухване с чужди миризми /най-вече от цигари/ се махнах от общия въздуховод. Да ти кажа и шумовете драстично намаляха. Виж, погледни в тръбата, в какво се включва: в тръба или бетонови тухли. Ако е последното - свиркай си, ако е в тръба - имай едно наум какво те посъветвах.
Според начертаното ти, не би трябвало да имаш проблеми.
шоп - майстор
Одушници са.

Опитай с една ударна машина да пробиеш отвор и ако срешнеш циментова коминно тяло смело действай:-) Внимавай, че обикновенно на височината която трябва да се пробива ( над горният ред шкафове) минават кабели. От опит ти го казвам:-)))

Ако хубаво замажеш с теракол и силикон въздуховода и абсорбатора ти има клапа не се притеснявай за външни миризми.

Не препоръчвам идеята на колегата за дупчена на фасадата. Така докарахме градовете да мязат на гета. Всеки дупчи, слага ПВЦ тръби, колена, решетки или стърчат директно гофри:-(
Имах две клапи и нищо не ме спаси. Виж как стана и тогава разправяй за грозни гофри и т.н. :arrow:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 5&start=30
pavkatay - майстор
Това с извода навън си има и плюсове и минуси, но и аз съм с такъв.
Сашо ,тази клапа откъде я купи?( на стената отвън-не знам дали е точно клапа)
От Баумакс, има ф110 и ф120, около 10 пари.
Да, клапа е.

Прикачен файл

product_1026_160.jpg
product_1026_160.jpg (7.81 KиБ) Видяна 4044 пъти
garvancho - помощник
Благодаря на всички за оказаната помощ. Отвора в ъгъла съм го пробил и там е точно циментово тяло, което означава че и другите са такива. Дали е възможно да включа аспиратора в най-тесния отвор, иначе трябва да правя една магия със свален таван, за да не се вижда въздуховода. Не е удачно да избивам отвор навън, защото там се строи друга кооперация и скоро ще се окаже запушен. :)

Прикачен файл

кухня_снимка.JPG
кухня_снимка.JPG (246.73 KиБ) Видяна 4016 пъти
Можеш да благодариш на строителя, че не е спестил пари от това.
Успех.
garvancho - помощник
Ами точно архитектката се измъкваше от директен отговор, дали са отдушници. :lol: Предполагам, защото живее на последния мансарден етаж и не иска някой да я обдухва с миризма на готвено. :roll: Та какво ще кажете, мога ли да ползвам най-малкия комин? :? Зарекъл съм се всеки етап от процеса да го снимам пък ще видим какво ще се получи.
шоп - майстор
sasooooooooo
чел съм ти темата, евалата за мерака и труда.Всичко е много добре и оригинално, но не ми харесва лично на мен да стърчи нищо по фасадата.

Колега включвай се смело в което искащ коминно тяло. Те са за това. За да обслужват бани и кухни.

Моите апартаменти са на мансардните етажи заради големите тераси и проблеми нямам. Виж темата аз как съм включил гофрата и как съм я скрил.

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 1&start=45
  • 1
  • 2

Тема "Това отдушници ли са?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: