Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
housedoktor - майстор
Острят се по-лесно и се чупят по трудно.
rum_sz - специалист
Тази тема за моливите ми харесва,аз също работя с плоски моливи,но за съжаление с нищо немога да помогна на колегата за острилката.Но вие ако ми помогнете ще ви бъда благодарен.Вече започнах да работя с очила-не го пожелавам на никого.Но старият навик да слагам молива на ухото ми остана ,но той пада постоянно:) и това страшно ме нерви.Някой ако знае някакво приспособление ,да работя с очилата ,и на тях да слагам молива ,ще му бъда благодарен :)
housedoktor - майстор
Използвам кърпа на главата и там пъхвам молива ,ползвам защитни очила почти при всяка дейност
Chefo77 - майстор
шоп написа:
:-)))))
това са аксесоари за мераклии. Аз остря моливите на флекса :shock:
Тоз пък ...
Аз един път пробвах на циркуляра, настолния. 'ми нИ стана :) :)

На колегата с очилата ... евентуално някакво малко джобче на лявата ръка ако си пришиеш ... Някъде към бицепса мисля, че ще е по-удобно за ползване.
marian1 - майстор
ам кат нямате острилка,си извадете рендето ( дърводелското) и с него се точи мераклииски.А едно време по "трудово" ни караха да си правим една дъсчица на която от едната страна има по ситна шкурка,а от другата по едра-пак върши работа!
pavkatay - майстор
Chefo77 написа:
На колегата с очилата ... евентуално някакво малко джобче на лявата ръка ако си пришиеш ... Някъде към бицепса мисля, че ще е по-удобно за ползване.
Ами в този случай е по-скоро въпрос на навик ,а не на удобство. Ако цял живот молива ти е бил зад ухото никога няма да го намериш на друго място :) .
Между другото моливчето се оказа нещо,което съвременните технологии не са успели да заместят. И производители с име, като горните споменати залагат на това- аз лично не виждам разлика при марките в този случай, НО 'БРАВО" за истинските ценители :2thumbs: и за производителиткоито ги уважават.
пП Искам да видя машинката за плоски моливи, защото имам купени два молива преди доста време, но ги пиша 'дърводелски' и неудобни и още не съм ги острил :)
шоп - майстор
и на щмиргела става :lol:
ralev - специалист
Топмастер имат едни комплекти с острилка към плоските моливи http://www.euromasterbg.com/index.php?p=5&cat=22&id=689
Аз си предпочитам макетния нож за острене.
Армагедон - специалист
Брей, големи гъзари ....... острилка пък и сола :lol: :lol: :lol:
housedoktor - майстор
Намерих острилката :-D

Прикачен файл

S6301989.JPG
S6301989.JPG (59.81 KиБ) Видяна 5656 пъти

Тема "Острилка за моливи Sola" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: