Монтаж, топло и звукоизолации.
PLOCHKATABG - специалист
Pooh написа:
Плочка, гледам, че си "СПЕЦИАЛИСТ ПО ВСИЧКО", нещо за 50см. да кажеш, защо пропускаш този размер? Както и да обясниш ТИ лично някога виждал ли си 125см. широк лист гипсокартон, че толкова упорито слагаш разни невъзможни за мерене дименсии като 31,25 ... деба, това точно ако го премериш ВЯРНО на 15-20 профила, лично ще ти нося инструментите по обектите и ще ти аргатувам поне 1 година :wink:

Хайде, да те помоля да не взимаш отношение за всичко - смешничко е да се правиш на прекалено голям разбирач. Кажи в крайна сметка каква ти е специалноста, че за един месец се изкара "Ециклопедист", което на прост език ще рече "Не разбира от нищо, но взима отношение по всякакви въпроси."

П.П. Да, ще се радвам и да покажеш това "изикване", където пише 41,7см. и 31,25см.
http://www.knauf.bg/knauf/home.nsf/Preg ... 0steni.pdf

Аз може и да не съм специалист по всичко, но съм се научил да чета, прочети и ти малко.

Те тия от Кнауф си пишат наизуст! Питай ги тях за деменцията!

Специалността ми е специалист по всичко! Кво те брига теб каква ми е специалността?

пп
Забравих да ти отговоря за 50-те см. да, има но отстояват, когато са на таван, а тук говорим за стена, има голяма разлика!

Бих ти го снимал всичко това, защото го имам и пред мен, но просто в момента нямам с какво!
По отношение на ширината, даже съм изпадал в конфузна ситуация преди повече от 13-14 год., точно заради тази разлика, но няма какво да ти се обяснявам, не си ми любовница!
Pooh - майстор
PLOCHKATABG написа:
Pooh написа:
П.П. Да, ще се радвам и да покажеш това "изикване", където пише 41,7см. и 31,25см.
http://www.knauf.bg/knauf/home.nsf/Preg ... 0steni.pdf
Тук няма размер 41,7! Мисленето не ти се отдава - пуснах ти жокер, но пак не зацепваш - 125см. беше един сбъркан размер, който се правеше предимно в Македония, но се усетиха и го спряха отдавна от производство. Единствената стена за която се ИЗИСКВА по-малко от 60см. осово разстояние между профилите е т.нар. Трезорна - няма да ти я описвам - прочети си. :wink:

Аз може и да не съм специалист по всичко, но съм се научил да чета, прочети и ти малко.
Както написах и по-горе - мисли! ... или поне се опитвай.

Те тия от Кнауф си пишат наизуст! Питай ги тях за деменцията!
Деменция е старческо заболяване, дИменСия означава мерна единица ... или поне за човек като теб - това означава.

Специалността ми е специалист по всичко! Кво те брига теб каква ми е специалността?
Нито ме брига, нито ме интересува, просто ми беше любопитно, но вече разбрах - ти си глупака на всеки обект - много плямпа и всеки майтап е на негов г...ръб. :razz:

пп
Забравих да ти отговоря за 50-те см. да, има но отстояват, когато са на таван, а тук говорим за стена, има голяма разлика!
Те и 40-те са за таван, но ти ги набута тук ...

Бих ти го снимал всичко това, защото го имам и пред мен, но просто в момента нямам с какво!
Не съм и предполагал, че ще има ... нищо де - потърси из нета, има достатъчно снимки - кажи, че са твои и всичко ще е наред
По отношение на ширината, даже съм изпадал в конфузна ситуация преди повече от 13-14 год., точно заради тази разлика, но няма какво да ти се обяснявам, не си ми любовница!
Ти на целият Форум се обясняваш, реших, че и на мен можеш да ми отвориш очите. Което свърши работа - посмях се на жалките ти опити да блеснеш за пореден път.
За финал - прави се на специалист на друго място, тук май никой не те взема насериозно. От друга страна - не спирай да пишеш - забавен си!
PLOCHKATABG - специалист
Явно един документ не можеш да прочетеш и да се ориентираш какво пише, ето ти го по нагледно. Казах ти, че съм работил преди доста години с такъв размер, който е използвал картон преди 2000-та.год. със сигурност е срещал, това че сега няма, не значи нищо!

Не, няма да ти дам снимки с мои обекти, какво да ти покажа на тях ...?
Щях да ти снимам документ с такива размери и то на Кнауф, не на някаква "македонска" фабричка.

Изображение

аа, и дименсия, не е мярка, а преобразуване на мерки, просто трябваше да кажеш, че не е кратно.
Тани - модератор
Плочка , автора на темата няма машина на времето и няма да се върне преди 2000 година , така , че може да си спестиш лекциите със суха теория и да дадеш някой практичен съвет ИЛИ да се въздържаш от даване на мнения , когато няма какво да кажеш! Картон на 125 см просто НЯМА!

За сметка на това има гипсфазер 100х150 за които скарата се прави на 50 см. , както писа колегата по-горе!

Към питащия - направи си скарата през 60см с CW100 два пласта картон и няма да имаш грижи. Друг важен момент е как снаждаш CW-тата! Картона също е от значение - колкото по-дълъг - толкова по-добре. И в никакъв случай не захващай CW-то за UW-то с винтове или ако го правиш- нека е само временно - докато сложиш гипскартона и след това ги махай.
PLOCHKATABG - специалист
Тани написа:
Плочка , автора на темата няма машина на времето и няма да се върне преди 2000 година , така , че може да си спестиш лекциите със суха теория и да дадеш някой практичен съвет ИЛИ да се въздържаш от даване на мнения , когато няма какво да кажеш! Картон на 125 см просто НЯМА!

За сметка на това има гипсфазер 100х150 за които скарата се прави на 50 см. , както писа колегата по-горе!

Към питащия - направи си скарата през 60см с CW100 два пласта картон и няма да имаш грижи. Друг важен момент е как снаждаш CW-тата! Картона също е от значение - колкото по-дълъг - толкова по-добре. И в никакъв случай не захващай CW-то за UW-то с винтове или ако го правиш- нека е само временно - докато сложиш гипскартона и след това ги махай.
Не знаете и как да "спорите", само си изсмуквате от пръстите.
Къде автора на темата каза, че използва фазер на 150см. за да е актулно да се сложат тези 50см.?
Придържайте се към написаното. Попитаха ме какъв е този размер-отговорих конкретно, защо съм го написал, след като не използва този размер, значи ще използва разстоянията, които са актуални.
На двуслойно полагане задължително се слага винкел от винкел на доста по малко разстояние от 60см. Явно предписанията на основния производител на картон за вас са без значение, но е важно да се заяждате!
Тази "процедура" с махането на винтовете на снадките не я разбрах :? :? :?, явно е някакво ново изискване, което трябва да разуча.
Снимката видя ли, тя не е преди 2000-та год., документа е единствен на сайта на основния производител на картон в днешно време.
ivanovrg - специалист
стига сте се карали
дайте си мнението и човека ще си прецени кое мнение да избере за правилно и удачно в неговия случай

след всеки пост почвате разпра

и да се знае:
кнауф не са основния производител
има много други които не сме ги и чували
в нормалните страни като се прави проект,то той се прави от хора добре запознати с изискванията и предписанията на производителя

бил съм на обекти,където представител на производителя на материалите идва на проверка дали са спазени нещата
и ако каже да се слага на 20см-така ще бъде
Тани - модератор
PLOCHKATABG написа:
На двуслойно полагане задължително се слага винкел от винкел на доста по малко разстояние от 60см. Явно предписанията на основния производител на картон за вас са без значение, но е важно да се заяждате!
Тази "процедура" с махането на винтовете на снадките не я разбрах :? :? :?, явно е някакво ново изискване, което трябва да разуча.
Снимката видя ли, тя не е преди 2000-та год., документа е единствен на сайта на основния производител на картон в днешно време.

Приятелю , виждам че се опитваш да бъдеш полезен , но просто не ти се получава! По добре спри да даваш "съвети" и наблегни малко на четенето. Определено има какво да научиш от този форум! А и не само от него. В една друга тема ти писах , че поне когато спориш е редно да се информираш преди това - лесно е! Дори си намерил проспекта на Кнауф , но явно не можеш да се справяш с прочитането му!

Погледни пак картинките долу дано разбереш че скарата се прави на 60 см с изключение на случаите в които на стената ще се лепят плочки! НИКЪДЕ не е написано , че колкото са повече пластовете картон , толкова по-нагъсто са профилите - дори е точно обратното. Колкото са повече пластовете - толкова по-здрава става стената при едно и също разстояние между профилите!

Такаааа , стигаме да най-неприятната част! Никога не съм си го позволявал , но понеже стила ти на писане е такъв реших да ти отговоря по подобаващ начин , за да се замислиш следващия път като пишеш!

Точно ти ли се намери да говориш за :
Явно предписанията на основния производител на картон за вас са без значение, но е важно да се заяждате!
Ти , който лепиш теракот и фаянс с гипсово лепило?

Ти , който шпакловаш последния финишен слой на "красивите стени и тавани" със същото това лепило?

И го използваш за абсолютно всичко , което включва забъркването на суха смес , независимо дали трябва да е на гипсова или циментова основа?

Или пишете няколко човека с този ник или аз съм толкова глупав да споря със шизофреник!!!

Няма да ти обяснявам защо за нивелирането на CW-тата се използват щанцови клещи , а не се завиват копчета , защото няма да ме разбереш така или иначе , а ще се въвлека в безсмислен спор!

Жив и здрав!

ПП Или по-скоро живи и здрави :)

Прикачен файл

Картина без заглавие.png
Картина без заглавие.png (105.44 KиБ) Видяна 4086 пъти

Прикачен файл

Картина без заглавие1.png
Картина без заглавие1.png (98.59 KиБ) Видяна 4086 пъти
curizo - напреднал
Най-накрая и нещо смислено. Благодаря Ви.
Утре я почвам, ще я наредя през 40 см., с картон 2,6 метра / дебел 12,5 мм /. Ако случайно не стане стабилна, ще я затворя с по 2 листа гипс-картон, но като гледам таблицата на Кнауф, то май си е и изскване / в смисъл препоръка /.
PLOCHKATABG - специалист
Тани написа:

Ти , който лепиш теракот и фаянс с гипсово лепило?

Ти , който шпакловаш последния финишен слой на "красивите стени и тавани" със същото това лепило?

И го използваш за абсолютно всичко , което включва забъркването на суха смес , независимо дали трябва да е на гипсова или циментова основа?

Или пишете няколко човека с този ник или аз съм толкова глупав да споря със шизофреник!!!

Няма да ти обяснявам защо за нивелирането на CW-тата се използват щанцови клещи , а не се завиват копчета , защото няма да ме разбереш така или иначе , а ще се въвлека в безсмислен спор!

Жив и здрав!

ПП Или по-скоро живи и здрави :)
Нещо против лепенето на керамика с гипсово лепило??? Много си наперен, ама си в грешка, ами то за това се използва бре. Тухлата да не е от мармалад. И съм упоменал за сухи помещения, използвай и контекста, а не да си смучеш от пръстите!!!
Шпакловане, абсолютно на 100%, както може да се остави директно на гипс, така може и да се остави и на лепило, ако се иска отгоре може да се сложи и каквато искаш "ръка", няма значение на каква основа за разлика от други продукти, да не би да е упоменато, че не може или не трябва? Ти някога дали си полагал подобен материал, че даваш мнение, за нещо, което не си сигурен?
Много ляб има да ядеш, моето момче, за да ми стигнеш квалификацията!
Тани - модератор
PLOCHKATABG написа:

Нещо против лепенето на керамика с гипсово лепило??? Много си наперен, ама си в грешка, ами то за това се използва бре. Тухлата да не е от мармалад. И съм упоменал за сухи помещения, използвай и контекста, а не да си смучеш от пръстите!!!
Шпакловане, абсолютно на 100%, както може да се остави директно на гипс, така може и да се остави и на лепило, ако се иска отгоре може да се сложи и каквато искаш "ръка", няма значение на каква основа за разлика от други продукти, да не би да е упоменато, че не може или не трябва? Ти някога дали си полагал подобен материал, че даваш мнение, за нещо, което не си сигурен?
Много ляб има да ядеш, моето момче, за да ми стигнеш квалификацията!

Ами аз използвам материалите и инструментите по предназначение , но съм се наслушал на :"Ти знаеш ли аз от колко години се занимавам с това" . Хората са написали кой продукт за какво се използва и не може да им дойде на ума ти за какво ще го използваш , за да ти го напишат специално, че не трябва да го ползваш!

За лепенето на фаянс със гипсово лепило само ще спомена две понятия , които са скарани - гипс и влага!

Аз като по-прост и с по-ниска квалификация използвам за шпакловане това :

Изображение

Не е толкова фино като гипсовото лепило и отвореното време не е 20 минути , а няколко месеца , но ...............

Тема "Преградна стена висока 4,2 метра." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: