• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте снимката е на часовник от сушилня , който е повреден.Повредата се състой в това че след като единия часовник изключи другия трябва да се включи и същият не тръгва .Дайте идея или кажете как се води нози часовник и откаде може да се закупи нов.[/img]

Прикачен файл

26.06.10 033.JPG
26.06.10 033.JPG (198.85 KиБ) Видяна 4988 пъти
moimoimoi - майстор
часовник :? той мери времето
това е реле за време,българско и много старо,но качествени
аз може и да имам някое ,по късно ще проверя и ако имам ще ти пиша

по принцип може да го замениш с всяко друго реле коетоо може да изпълнява същите функции, не е задължително да сложиш абсолютно същия модел

предполагам двете релета за време въртят наляво-надясно сушилнята
или
определят работа - пауза режим ?

по принцип както го обесняваш че като спре единия трябва да тръгне другия си мисля че проблема е в работещия :idea: защото единия включва другия и така се редуват,евентуално проблема може да е в нагорял контакт, и ако има резервен може само да се преместят кабелите, но това трябва да го установи някой който разбира
да абсолютно си прав на работещия има малко нагоряло видимо,иначе е така обръщат посоката на въздуха , ако имаш може да дадеш жсм да се разберем за цената
zz_stefanov - майстор
Едно такова ми тръгна само със зачистване на контактите с хартия, без много да му се вживявам във веригите. Беше си работило години наред без проблем. Ако това лявото си е работило така без капак, може точно боклука да му е проблема:)
не капака аз го свалих за да погледна иначе ще пробвам да го зачистя
evil - специалист
навремето тези релета време се слагаха по блоковете за да управляват вентилацията като едното задаваше период работа а другото период почивка :) то бяха едни схеми ,едно чудо :lol:
илко илиев - специалист
пранеха ги в завод импулс гр. Габрово. и си бяха много надеждни.почисти им контактите и трябва да заработи.
stillwater - напреднал
Тук гледах, че се продава едно:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 66abcab1e8

Изглежда още се произвеждат... :) Нещо не мога да дам точен линк, виж в "Нашите продукти":
http://www.impuls.bg/bulgar/frset.html

По-старите са РВМ-6 и са до 6 часа, а новите - РВМ-60 са до 60 часа. При теб това в ляво е РВМ-60, а в дясно РВМ-6. Около врътката под капака трябва да има едно гумено уплътнение, за да не влиза прах.
Johny - майстор
Не бързай да купуваш. Двете релета взаимно се управляват.
Устройството е следното: едно моторче, часовников механизъм и група контакти. За да не работи едното реле има две причини: или е изгоряло моторчето/ малко вероятно/, или са нагорели/замърсили/ контактите на първото, чрез които второто получава напрежение. Последното колегите вече ти го казаха. Трябва да видиш през кои контакти релето получава 220V, най-добре почисти всички контакти.
moimoimoi - майстор
имам едно ново,някой търси ли :lol: 15лева е
Последна промяна от moimoimoi на съб юни 26, 2010 9:35 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "Какъв е този часовник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: