• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
adgj - специалист
Здравейте,
рещих да сикупя пистолет за пяна, но разбрах, че пистолетите са два вида за пяна и за лепило.
Кой от двата да купя, така, че да мога да го използвам и за двете.
Благодаря.
FMaster - специалист
Пистолет за пяна и лепило няма, ако за "лепило" имаш в предвид залепваща пяна си взимаш пистолет за пяна, обслужването му е еднакво и за двете.
adgj - специалист
FMaster написа:
Пистолет за пяна и лепило няма, ако за "лепило" имаш в предвид залепваща пяна си взимаш пистолет за пяна, обслужването му е еднакво и за двете.
А защо изрично се указва, че дадения пистолет е за полиоретаново лепило? Каква е разликата?
FMaster - специалист
Няма разлика ползваме пистолетите с които слагаме пяна за монтаж на дограма и за лепене на топлоизолация с пяна ... няма разлика. И чистителя е един и същ за двата вида пяни ... това е - действай.
adgj - специалист
FMaster написа:
Няма разлика ползваме пистолетите с които слагаме пяна за монтаж на дограма и за лепене на топлоизолация с пяна ... няма разлика. И чистителя е един и същ за двата вида пяни ... това е - действай.
Действам, даже метнах 12 платна на тавана. То било хубаво,бе. С едно скъпо немско лепило (кофичка) беше голяма мъка. Голямо мазане, носене, тупане, миене на инструмент и др. "безалкохолни", да не говорим, че го докарах на разход 1:1 - ужас.
Упражнението с пяната, толкова ми допадна, че противно на всякакви правила утре ще пробвам да залепя гипсокартон.
Тани - модератор
adgj написа:
FMaster написа:
Действам, даже метнах 12 платна на тавана. То било хубаво,бе. С едно скъпо немско лепило (кофичка) беше голяма мъка. Голямо мазане, носене, тупане, миене на инструмент и др. "безалкохолни", да не говорим, че го докарах на разход 1:1 - ужас.
Упражнението с пяната, толкова ми допадна, че противно на всякакви правила утре ще пробвам да залепя гипсокартон.
На тавана ли :shock: :shock: :shock:
adgj - специалист
Неееее :) на стената, ако ми се види слабо ще го дюбелирам.
Стаята (спалнята) е толкова малка, че дори да се отлепи нещо, няма къде да падне :lol:
pavkatay - майстор
adgj написа:
Неееее :) на стената, ако ми се види слабо ще го дюбелирам.
:
Аз мисля, че при всички случай е добре да дюбелираш- няма да те сбърка и ще ти върже гащите. Но аз по принцип съм прдубеден към монтажа на гипсокартон с лепене -не мога да се обоснова ,обаче съм виждал това-онова :)
Тани - модератор
За падане - няма да падне , но ще се напука по фугите предполагам - като се облегнеш , може да е малко , но ще поддава. Иначе аз лепя МДФ и ПВЦ ламперии , гърбове на кухни и какво ли още не с пяна!
adgj - специалист
Аз не съм предубеден, аз съм убеден. Грешните материали и технология водят до неприятности.
Преди години, когато картона беше екзотика, а лепилото за ГК струваше маса пари, аз и моят тъст решихме да "картонираме" една от стаите в къшата на село. Стана много добре ( с кюфтета). После решихме да направим и другата стая, като побългарим технологията. Вместо немското лепило използвахме теракол (тогава теракола не ставаше за нищо), нали и двете са сиви и миришат на цимент :) . Лепнахме на бързинка 3 листа и доволно ухилени си отворихме по бира, все пак бяхме "прецакали" немците и скъпото им лепило. минаха 5-10 минути, чу се едно "плюк" и се отлепиха и трите листа. Мамичката им немска, измислили са го :) .
НО някои технологии търпят и леки промени, та затова си правя умерени експерименти от време на време.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за пистолет за пяна." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: